Gól číslo 8: Z vlastnej polovice preloboval brankára. Dostal sa aj do zostavy jesene

Titanilla Bőd|2. jan 2023 o 07:00

Oleksander Lovyniuk z FTC Fiľakovo kandiduje v súťaži Gól roka 2022.

FIĽAKOVO. Gól z vlastnej polovice? O takomto kúsku sníva mnoho futbalistov.

S myšlienkou sa pohrával aj ofenzívny hráč FTC Fiľakovo Oleksander Lovyniuk.

„Za posledné obdobie som to skúšal viackrát, ale trikrát som takmer trafil rohovú zástavku a dvakrát sa mi loptu ani nepodarilo zdvihnúť,“ hovoril pre Sportnet 27-ročný ukrajinský futbalista.

Spoluhráči sa tešili, on sa čudoval

V jarnej časti uplynulej sezóny mu však lopta sadla perfektne. Z vlastnej polovice preloboval brankára Žarnovice a zabezpečil tak víťazstvo svojho tímu 1:0.

„Ani som tomu nechcel veriť. Spoluhráči sa už tešili a ja som sa ešte stále čudoval, či som naozaj dal gól?“ prezradil.

Jeho presný zásah nechýba v užšom výbere súťaže Gól roka 2022.

Nominácia ho veľmi potešila.

„Pozrel som si všetky góly, boli naozaj krásne,“ pochválil svojich konkurentov.

Lovyniukov presný zásah padol ešte v III. lige Stred, v ktorej Fiľakovo obsadilo solídne 7. miesto a s prehľadom sa dostalo do novej III. ligy Východ.

Štyri góly za jeseň

Fiľakovo však malo slabšiu jeseň a nachádza sa na poslednom mieste tabuľky. Získalo sedem bodov za dve víťazstvá a jednu remízu, skóre má 15:34.

Lovyniuk zaznamenal štyri presné zásahy.

„Mal som jednu z najlepších sezón, mne sa darilo, ale mužstvu, bohužiaľ, nie. Samozrejme, vždy je priestor na zlepšenie, ak by som dal o pár gólov viac, možno by sme neboli poslední,“ uviedol rýchly futbalista, ktorý je platným hráčom v útoku i v zálohe.

Oleksander Lovyniuk.
Oleksander Lovyniuk. (Zdroj: Archív O. L.)

„Nemali sme šťastie, lebo prvé tri zápasy sme prehrali zhodne 0:1. Ak by sme v nich získali aspoň štyri body, hneď by to bolo iné,“ myslí si Lovyniuk.

Na nepriaznivé výsledky zareagovalo aj vedenie klubu, po jesennej časti pri A-mužstve skončil doterajší tréner Ľubomír Šimkovič, zimnú prípravu začnú Fiľakovčania už pod vedením Miroslava Kéryho.

Nová súťaž je futbalovejšia

Podľa Lovyniuka nová tretia liga má o niečo vyššiu úroveň. „Už tam nie sú také mužstvá, ktoré by si nevedeli prihrať. V starej tretej lige Stred boli aj nejaké slabšie celky, kde bolo vidno, že tí hráči nemajú takú kvalitu,“ poukázal na rozdiely futbalista Fiľakova.

„Nová tretia liga Východ je určite futbalovejšia,“ doplnil.

Z cestovania však nie je nadšený. „Často cestujeme cez hory a serpentíny a býva mi zle od žalúdka. No katastrofa,“ vravel s trpkým smiechom.

Výkony Lovyniuka si všimli aj tréneri a tak ukrajinský futbalista sa dostal aj do jedenástky jesene III. ligy Východ. Dostal štyri hlasy, okrem trénera Fiľakova Ľubomíra Šimkoviča ho zaradili do ideálnej zostavy aj Vladimír Lajčák z Popradu, János Vízteleky z Lučenca a René Kočan zo Sniny.

„Potešilo ma to. Paradoxne si myslím, že najlepšie zápasy som neodohral proti týmto mužstvám, ktorých tréneri mi dali hlas. Podľa mňa som najlepšie výkony podal proti Oravskému Veselému a Slávii TU Košice. Aj vo Vranove som mal dobrý zápas,“ uviedol Oleksander Lovyniuk. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gól číslo 8: Z vlastnej polovice preloboval brankára. Dostal sa aj do zostavy jesene