Išlo o rúhanie? Buffona vyšetruje disciplinárna komisia

Lucas Demitra v červenom drese.
Lucas Demitra v červenom drese. (Autor: AS Trenčín)
SITA|27. jan 2021 o 11:50

Ak sa podozrenie preukáže, Buffona čaká stopka.

BRATISLAVA. Gianluigi Buffon má odchytaných 19 sezón v Juventuse Turín a 176 zápasov v talianskej reprezentácii. To však neznamená, že si ho nemôže predvolať disciplinárna komisia Talianskeho futbalového zväzu (FIGC).

Taliani sú citliví na vulgárne slová týkajúce sa vierovyznania, rúhanie považujú za najvyššiu formu nešportového správania na ihrisku. A počínanie 42-ročného veterána medzi futbalovými žrďami v zápase 19. kola Serie A Parma - Juventus (0:4) údajne bolo rúhaním.

Zápas na Štadióne Ennia Tardiniho sa hral ešte 19. decembra a kapitán hostí mal v 80. minúte zakričať na mladíka Manola Portanovu niečo, čo zachytili ruchové mikrofóny ako podnet pre disciplinárnu komisiu.

Podľa talianskych médií išlo o inštrukciu k hre doplnenú o blasfémiu, teda rúhanie. "Ak sa toto podozrenie preukáže, Buffona zrejme čaká stopka na jeden zápas," napísal portál football-italia.net.

Taliani pripomínajú, že postihy za rúhanie na futbalovom ihrisku nie sú v ich futbale až také výnimočné. A častejšie sa vyskytujú v zápasoch bez divákov, kde je výrazne lepšie rozoznať, čo futbalisti po sebe kričia.

Podľa webu ORF v polovici decembra bol prichytený takýmto spôsobom Bryan Crisante z AS Rím. A musel si odpykať jednozápasový dištanc.

Dva roky predtým bol za podobný incident potrestaný stredopoliar Udinese Rolando Mandragora a ešte o rok skôr dostali zákaz za škaredé slová voči Bohu aj Francesco Magnanelli z tímu Sassuolo a Matteo Scozzarella z Parmy.

Svoje vie aj tréner Atalanty Bergamo Gian Piero Gasperini, ktorý bol potrestaný za to, že konkrétne povedal: "Boh je sviňa."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Išlo o rúhanie? Buffona vyšetruje disciplinárna komisia