Galád jedným z kandidátov na trénera AS Trenčín

SITA|22. máj 2008 o 09:28

TRENČÍN 22. mája (SITA) - Vedenie slovenského futbalového tímu AS Trenčín po zostupe z najvyššej súťaže (definitíva padla v utorkovom dueli 31. kola Corgoň ligy po prehre 1:2 v Košiciach, pozn.) myslí už v predstihu na nastávajúci ročník I. ligy ...

TRENČÍN 22. mája (SITA) - Vedenie slovenského futbalového tímu AS Trenčín po zostupe z najvyššej súťaže (definitíva padla v utorkovom dueli 31. kola Corgoň ligy po prehre 1:2 v Košiciach, pozn.) myslí už v predstihu na nastávajúci ročník I. ligy 2008/2009. Funkcionári AS chcú mať po avizovanom i medializovanom odchode Martina Stana z lavičky čo najskôr jasno v otázke hlavného trénera, kde je jedným z najväčších ašpirantov na tento uvoľnený post bývalý kouč Nitry a Senca Ivan Galád. Generálny manažér trenčianskeho klubu Róbert Rybníček v utorok odcestoval do Amsterdamu, kde absolvoval viacero kľúčových rozhovorov o budúcom smerovaní klubu, najmä s holandským majiteľom Tschenom La Lingom. Na týchto rokovaniach bol prítomný o. i. aj potenciálny tréner, 45-ročný rodák z Krupiny I. Galád, pracujúci v súčasnosti vo Venglošovej futbalovej akadémii.

"Čas nás nebezpečne tlačí k múru. Nechcel som čakať do budúceho týždňa, keď majitelia pricestujú na Slovensko. Aj za cenu absencie na utorkovom ligovom zápase v Košiciach som vycestoval do Holandska. Prvoradá je otázka vyriešenia postu šéfa realizačného tímu. Spolu s majiteľom Tschen La Lingom sme absolvovali zaujímavú debatu s Ivanom Galádom, o ktorého máme na trénerský post vážny záujem. Z rokovaní mám dobrý pocit. Verím, že sa s týmto ambicióznym kormidelníkom v najbližších dňoch dohodneme," cituje slová generálneho manažéra Róberta Rybníčka internetová stránka www.astrencin.sk.

Výraznejšie zmeny nastanú aj v hráčskom kádri. "Máme vytypovaných viacero futbalistov. Na rozdiel od minulosti sa okrem mladých talentov orientujeme aj na skúsenejších hráčov, s niektorými z nich už rokujeme. Ostatné záležitosti urýchlime bezprostredne po podpise zmluvy s novým koučom," poznamenal na margo najbližšieho smerovania klubu spod hradu Matúša Čáka R. Rybníček.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Galád jedným z kandidátov na trénera AS Trenčín