Galád chce z Trenčína odísť ako z Nitry - s cenou od primátora

SITA|25. máj 2008 o 15:56

TRENČÍN 25. mája (SITA) - Futbalistov AS Trenčín, ktorým sa nepodarilo v aktuálnej sezóne zachrániť corgoňligovú príslušnosť (dve kolá pred koncom súťaže sú na poslednom 12. mieste tabuľky s deväťbodovým ...

TRENČÍN 25. mája (SITA) - Futbalistov AS Trenčín, ktorým sa nepodarilo v aktuálnej sezóne zachrániť corgoňligovú príslušnosť (dve kolá pred koncom súťaže sú na poslednom 12. mieste tabuľky s deväťbodovým odstupom na predposledné Zlaté Moravce, pozn.), povedie z lavičky v nastávajúcom ročníku druhej najvyššej súťaže 2008/2009 Ivan Galád (nar. 10. 4. 1963). Štyridsaťpäťročný kormidelník podpísal v piatok popoludní s klubom spod hradu Matúša Čáka ročný kontrakt bez opcie, na trénerskej lavičke tak od leta nahradí odchádzajúceho Martina Stana.

Na stole mal I. Galád údajne tri ponuky - zo zahraničia, z FC ViOn Zlaté Moravce a práve z AS Trenčín. "Priznávam, bolo to veľmi ťažké rozhodovanie, moja voľba však napokon padla na Trenčín. Pôsobenie Zlatých Moraviec na slovenskej futbalovej scéne je mi veľmi blízke, tento sympatický klub vystúpal postupnými a premyslenými krokmi až do najvyššej súťaže. V Pohári UEFA hral ViOn dokonca proti aktuálnemu víťazovi tejto súťaže - ruskému Zenitu Petrohrad. Každý tréner chce pôsobiť v najvyššej súťaži. Verím, že s tímom, s ktorým som sa napokon dohodol, sa tam čoskoro prebojujeme. Chcem zdôrazniť, že finančná otázka v tomto prípade nehrala úlohu. V Trenčíne nie som preto, že by mi ponúkol viac ako ViOn. V rokovaniach s majiteľom La Lingom a generálnym manažérom Rybníčkom som našiel viacero zaujímavých momentov. Ponuku vnímam ako veľkú výzvu. Súčasný stav musíme zastaviť a vrátiť sa znova vyššie," uviedol v rozhovore pre oficiálnu internetovú stránku trenčianskeho klubu Ivan Galád a pokračoval: "Do tímu AS prichádzam s cieľom posunúť mužstvo do iných vôd. Chcem, aby futbalisti hrali v najvyššej súťaži a rovnako i to, aby fanúšikovia mohli opäť navštevovať Corgoň ligu." Ivan Galád má predstavu ako po zostupe z najvyššej súťaže splniť s Trenčínom postupový imperatív a po roku opäť účinkovať medzi slovenskou elitou. "O hernom systéme a konkrétnych personálnych zmenách teraz nebudem rozprávať. Isté však je, že chcem pracovať s dvadsiatimi odhodlanými futbalistami a so silným realizačným tímom. Pre obidve zložky musí byť otázka postupu bytostnou. Som si vedomý, že je to veľmi náročný cieľ. Na prvý pokus to nezvládli Košice, Prešov, Nitra ani Slovan. Napriek tomu zo svojich plánov nezľavujem. Do Trenčína nejdem hľadať priateľov, idem tam s úlohou dosiahnuť úspech. Pre klub, pre mesto, pre región. Rád by som z Trenčína odchádzal tak ako z Nitry, kde som z rúk tamojšieho primátora dostal cenu za športový prínos pre mesto," poznamenal pre www.astrencin.sk Ivan Galád a dodal: "Pod mojím vedením budú futbalisti AS určite bojovať. Neviem, možno dohrajú iba ôsmi, ale tí, čo nastúpia za Trenčín, bojovať určite budú. Za fanúšikov, za klub, za mesto."

Rodák z Krupiny Ivan Galád po krátkej aktívnej futbalovej kariére začal s trénerstvom v žiackom tíme Dobrá Niva v okresnej súťaži, pokračoval ako šéftréner mládeže i v kategórii dospelých vo Zvolene. Následne strávil tri roky v kanadskom Vancouveri, kde bol v tzv. "European Soccer School" u slovenského majiteľa tamojšej akadémie Romana Tulisa. Po kanadskej anabáze a návrate na Slovensko viedol I. Galád Petrochemu Dubová, FC Nitra, FC Senec a po jeho predčasnom odchode z klubu od Slnečných jazier vlani na jeseň sa "presunul" k mládeži do Venglošovej futbalovej akadémie. Okrem futbalu pôsobil aj ako pedagóg na Technickej univerzite (predmety: telesná výchova - geografia.).


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Galád chce z Trenčína odísť ako z Nitry - s cenou od primátora