Futbalisti Tatrana majú Nitre čo vracať

Dávid Keresteš.
Dávid Keresteš. (Autor: TASR)
Miroslava Baranová|28. okt 2017 o 00:00

Koňare doma nováčikovi podľahli, vonku by im chceli prehru vrátiť.

PREŠOV. Trinásť fortunaligových kôl majú futbalisti 1. FC Tatran Prešov za sebou.

V nasledujúcom cestujú na pôdu nováčika súťaže do Nitry.

Výhra by pomohla

Zeleno-bielym sa ani po príchode nového trénera zatiaľ nepodarilo výsledkovo uspieť. Pod vedením Sergija Kovalca Prešovčania tesne prehrali na Slovane, aj v Poprade so Žilinou. Herne im to ide lepšie, ale potrebujú už bodovať.

„Dlho sme nevyhrali, je to cítiť v kabíne. Či prehráme o sedem alebo iba o jeden gól, stále to znamená to isté, že nemáme body, ktoré potrebujeme. Prišiel nový tréner, veľa sa toho zlepšilo, sme profesionálnejší a poctivo trénujeme. Malo by sa to odzrkadliť v najbližších kolách,“ verí futbalista Dávid Keresteš.

Tatranisti by už potrebovali dôležité víťazstvo, ktoré by im pomohlo konečne sa chytiť.

„Ideme do Nitry. Zistili sme, že s každým súperom sa dá hrať, len musíme byť efektívnejší, premieňať šance a body prídu. Naposledy sme vyhoreli na tom, že sme nedali góly.“

Oplatiť prehru a priniesť body

Pod Zoborom privíta v sobotu od 17. h aktuálny nováčik súťaže minuloročného.

Futbalisti Tatrana majú svojmu súperovi čo vracať – prehru 0:4 z tretieho kola, ktorá zeleno-bielych veľmi mrzela.

„Prehrať doma tak vysoko nie je v poriadku. Navyše, bol to vyrovnaný zápas až do prvého gólu. Potom padli tri rýchle góly, do čoho Nitrania kopli, z toho sa im podarilo skórovať. Snáď im to oplatíme a prinesieme body,“ vravel Keresteš.

FC Nitra je tohtoročným nováčikom súťaže a zároveň aj prekvapením sezóny.

Od začiatku nového ročníka sa drží v prvej šestke, zverenci Ivana Galáda majú na svojom konte skalpy viacerých favoritov.

V tíme sa opierajú najmä o dvoch hráčov. Prvým je skúsený Tomáš Kóňa, druhým brankár Lukáš Hroššo, ten je pilierom nitrianskej defenzívy.

Skúsený gólman doposiaľ inkasoval iba osemkrát, čo je najmenej v celej súťaži.

„Majú dobrú obranu, ich tréner vychádza s dobrej defenzívy. Uvidíme, s čím na nás vyrukujú. My sa sústredíme sami na seba. Verím, že nejaký gólik dáme a že budeme úspešní. Všetko to bude závisieť hlavne od nás,“ myslí si Dávid Keresteš.

Dvadsaťdvaročný hráč nastúpil v posledných troch stretnutiach v základnej zostave. Predtým hral aj za juniorský tím Tatrana a v tretej lige Východ strelil aj dva góly.

V najvyššej súťaži na premiérový presný zásah čaká.

„Je to trošku rozdiel, v béčku som mal väčšiu voľnosť smerom dopredu, v áčku tiež občas vychádzam do ofenzívy, ale tam som skôr defenzívnejší hráč. Veľmi rád by som skóroval aj v najvyššej súťaži, ligový gól som ešte nedal, možno to príde čo nevidieť.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbalisti Tatrana majú Nitre čo vracať