Futbalisti FC Košice doma znovu nezvíťazili

Brankár FC Košice Gejza Pulen.
Brankár FC Košice Gejza Pulen. (Autor: Judita Čermáková)
Rudolf Rondzik|7. sep 2019 o 20:37

Určite sme všetci očakávali viac, priznal brankár Gejza Pulen.

KOŠICE. Sobotňajší duel dovtedy susedov v suteréne tabuľky druhej futbalovej ligy FC Košice a Šamorína sa skončil remízou 1:1.

Rozhodnúť mohli v nadstavenom čase

Domáci si vytvorili mierny tlak, ale z gólu sa ako prví radovali Šamorinčania.

Zuberu si v 31.min. v úniku počínal rutinérsky, keď Pulena v sklze preloboval.

Štyridsiata minúta mohla priniesť vyrovnanie.

Po pravej strane unikol Višnevskij, pokúsil sa o zakončenie, avšak na jeho strelu tesne vedľa žrde nedosiahol Leško.

Tomu sa podaril reparát o tri minúty neskôr, keď zo štandardky z rohu šestnástky ideálne našiel ľavý dolný kút súperovej brány.

Po prestávke sa očakával ešte väčší nápor Košičanov a úvodné minúty to iba potvrdili.

Najmä agilný Višnevskij robil riadny prievan medzi zadákmi Šamorína, ale v koncovke ho jeho spoluhráči príliš nepodporovali, a tak vyložených šancí nepribúdalo.

Najväčšiu príležitosť strhnúť tri body na svoju stranu mal v nastavenom čase Radovanovič, parádne vyskočil, avšak lopta z jeho hlavy tesne minula brvno.

Sokolimu sa proti východniarom darí

Nečudo, že najspokojnejším východniarom v Čermeli sa stal napokon kouč Šamorína Branislav Sokoli.

„S východniarmi som získal už tretí bod. Predtým za remízu 0:0 s Trebišovom a 2:2 s Bardejovom," usmieval sa rodák z košického vidieka.

„Trochu neskromne podotknem, že z Čermeľa sme mohli brať i tri body. Stačilo lepšie vyriešiť koncovky našich kontier. Avšak treba priznať, že výsledok by to nebol spravodlivý. Košičania mali svoje príležitosti, takže je to OK, aj keď na spravodlivosť sa futbal nehrá. Rozhodujú góly. Kto ich dá viac, vyhráva a nezáleží ako padli, či boli pekné. My sme spokojní,” neopúšťala dobrá nálada kouča farmarského tímu prvoligovej Dunajskej Stredy.

Šance nedotiahli do gólovej koncovky

V domácom tábore zisk iba bodu toľko radosti nepriniesol.

Brankár Gejza Pulen zväčša iba cez celé ihrisko sledoval, ako si vpredu počínajú jeho spoluhráči a aj sám krútil hlavou, ako sa im nedarilo položiť súpera na lopatky.

„Každý z nás chce víťaziť. Podať dobrý výkon, najlepšie na hranici vlastných možností. Nie vždy sa to chlapcom darí, no sú to ešte stále vývojaschopní hráči, ktorí hrajú o svoju futbalovú budúcnosť. I dnes sme mali niekoľko dobrých príležitostí, len ich bolo treba dotiahnuť do gólovej koncovky,” obhajoval svojich podstatne mladších kolegov už takmer štyridsiatnik Pulen.

Bolo pre neho náročné byť v strehu, keď bol vlastne bez práce, no brejky súpera mu nedovolili odpočinok?

„Je ľahšie zasahovať, keď ste v prevádzkovej teplote a odolávate intenzívnejšiemu hernému nasadeniu súpera. Zuberu si to na mňa vyskúšal dvakrát. Pri prvej príležitosti som zasiahol úspešne, pri druhej som šiel rovnako pod nohy, no útočník si šikovne pohyb zadržal, ľahko má preloboval a na moju smolu sa mi lopta od chrbáta dokotúľala za bránkovú čiaru. Škoda, “ popísal.

Musia hrať agresívnejšie

A ako sa Pulen díva na fakt, že mínusové konto z domácich vystúpení narastá?

„Určite sme všetci očakávali viac. Boli to súperi z našej kategórie, preto je tento debet ešte výraznejší. Ale podľa vyjadrení okolia nehráme zle, preto si myslím, že tento vývoj čoskoro prelomíme. Musíme však hrať agresívnejšie dopredu. Naši hráči sú až príliš dobrí chlapci. Chýba im tá správna dávka drzosti, prefíkanosti, chytrosti. Tú asi nenatrénujete. Buď vo vás je alebo nie. Svoje tu hrá zdravé sebavedomie a určitá mazanosť i skúsenosti. Hlavy určite nevešiame, trénujeme s nasadením, zodpovedne, takže sa o najbližšiu budúcnosť neobávam,” optimisticky hľadel dopredu skúsený gólman.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbalisti FC Košice doma znovu nezvíťazili