Spomína Šporara i Slovan. Teší sa na európsky zápas proti nemu v Košiciach

Slovinec Žan Medved na prvom tréningu FC Košice.
Slovinec Žan Medved na prvom tréningu FC Košice. (Autor: facebook FC Košice/Šimon Pavlišin)
Daniel Dedina|20. jún 2023 o 13:15

Nastal čas na nový cieľ, tvrdí Slovinec Medved.

Na Slovensko prišiel v úvode roka 2020. V Slovane Bratislava striedal svojho krajana Andraža Šporara, ktorý bol najväčšou hviezdou ligy.

Keďže je tiež útočník, navyše v tom čase reprezentoval Slovinsko v kategórii do 21 rokov, bol automaticky považovaný za možnú náhradu.

ŽAN MEDVED (24) odohral za Slovan dohromady 31 ligových zápasov, strelil v nich šesť gólov. Značnú časť strávil na hosťovaniach – vo Wisle Krakov, NK Celje a naposledy v Skalici.

Po tri a pol roku mení najväčšie slovenské mesto za druhé najväčšie. Stal sa posilou nováčika z Košíc. Ten v prvom kole nového ligového ročníka privíta práve bratislavský Slovan.

Košičania odštartovali v pondelok prípravu na novú sezónu. Ako hodnotíte jej úvod?

Prvý tréning bol štandardný, po pauze sme začali trochu miernejšie. Bolo by zbytočné ísť hneď naplno, aby nedošlo k nejakým zraneniam. Myslím si, že v ďalších dňoch to bude naberať na intenzite a na sezónu budeme dobre pripravení.

Čo ste o košickom klube vedeli pred svojim príchodom?

Vedel som, že ide o veľké mesto, ktoré dlho nehralo v najvyššej súťaži. Taktiež to, že sa stavia nový štadión a ľudia tu majú radi futbal.

Medzi druhou a prvou ligou je výkonnostný skok. Na čo by si FC Košice mohol trúfať pri premiére medzi slovenskou elitou?

Do ligy nesmieme ísť s tým, že sme nováčik. Musíme ukázať kvalitu. Ak sa vám to darí pravidelne, potom môžete byť spokojní. Verím, že v tomto mužstve je kvalita, ktorú určite ukážeme. Nebojím sa toho, že by sme neboli úspešní.

Do ligy vstúpite v závere júla domácim súbojom proti päťnásobnému majstrovi z uplynulých piatich sezón Slovanu Bratislava. Bude to pre vás špecifický zápas?

Jasné. Takéto zápasy majú vždy iný náboj. Slovan treba rešpektovať, ale som rád, že som v Košiciach. Bude to taký európsky zápas, pred plným štadiónom. Verím, že urobíme všetko pre to, aby sme dosiahli priaznivý výsledok.

Ako spätne hodnotíte svoje pôsobenie v Slovane?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Spomína Šporara i Slovan. Teší sa na európsky zápas proti nemu v Košiciach