V Slovane skončil. Košice zlanárili prvú fortunaligovú posilu

Žan Medved v drese FC Košice.
Žan Medved v drese FC Košice. (Autor: FC Košice)
Michal Šášky|7. jún 2023 o 07:00

Žan Medved bude hrať opäť za nováčika.

BRATISLAVA, KOŠICE. Do Slovana prišiel ako talentovaný útočník a mládežnícky reprezentant. Mal však ťažko zvládnuteľnú úlohu.

Slovinec Žan Medved prišiel krátko po odchode svojho krajana Andraža Šporara. Ten prevýšil slovenskú ligu, trhal prestupové rekordy najslávnejšieho klubu spod Tatier.

Medved ho plnohodnotne nenahradil.

V zahraničí sa už Šporar tak výrazne nepresadil. Po angažmánoch v Portugalsku a Anglicku hráva teraz v Grécku.

A Medved v posledných rokoch hosťoval vo Wisle Krakov, túto jeseň hrával prevažne za druholigovú juniorku a na jar za nováčika zo Skalice, kde ho pribrzdili zranenia.

"Výrazne nám pomohol gólmi a na ihrisku odovzdal množstvo skúseností," vravel o ňom na jeseň pre Sportnet Vladimír Gála, tréner druholigovej juniorky Slovana.

Vyzdvihol jeho charakter i kvality, druhú ligu jednoznačne prerástol. "Je iba na ňom, ako bude pracovať. Má všetky atribúty, aby sa presadil," dodal Gála.

V posledných dňoch sa pripravoval Medved v rodnej krajine s individuálnym trénerom, aby bol po zranení naplno pripravený.

Teraz sa 23-ročný silový útočník presúva do tímu ďalšieho nováčika slovenskej ligy. Už ako voľný hráč podpísal dvojročný kontrakt s Košicami.

„Žan počas pôsobenia v Slovane a Skalici dokazoval, že je kvalitným útočníkom. Bol pre nás teda prvou voľbou. V slovenskej lige pôsobí už tri roky, takže našu súťaž pozná dôverne a nebude u neho problém s adaptáciou. Už dlhšie som si ho u nás vedel predstaviť,“ povedal o prestupe pre klubový web generálny manažér FC Košice Pavol Turczyk.

Medved na seba na jeseň upútal v druhej lige, keď strelil 7 gólov v ôsmich zápasoch. Proti Košiciam však nenastúpil.

V A-tíme Slovana sa nepresadil, dostal len minimum šancí. Aj on sa ale úspešnou penaltou postaral o to, že belasí postúpili cez Zrinskij Mostar do skupiny Konferenčnej ligy. V ďalšej fáze však už nefiguroval na súpiske.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»V Slovane skončil. Košice zlanárili prvú fortunaligovú posilu