Divoký záver v Rusku, Chelsea prišla o prvenstvo v skupine v 94. minúte

Radosť hráčov FC Chelsea.
Radosť hráčov FC Chelsea. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|8. dec 2021 o 20:42

Juventus Turín v poslednom zápase preskočil obhajcu titulu.

BRATISLAVA. Londýnsky klub FC Chelsea remizoval na pôde ruského Zenitu Petrohrad 3:3 a v poslednom zápase skupinovej časti Ligy majstrov klesol na druhé miesto skupiny H.

Hrdinom hostí mohol byť útočník Timo Werner, ktorý už v 2. minúte otvoril skóre zápasu a hoci domáci zápas otočili, gólom v 85. minúte vrátil do vedenia Chelsea. V 94. minúte však remízu zabezpečil domáci Magomed Ozdojev.

Na prvej priečke tak skončil taliansky Juventus Turín, ktorý vyhral na domácej pôde posledný duel so švédskym Malmö 1:0 vďaka zásahu Moisea Keana z 18. minúty.

Chelsea aj Juventus mali už dávnejšie zaistený postup do osemfinále Ligy majstrov a na diaľku hrali už iba o prvé miesto v skupine. Tretí Zenit bude pokračovať vo vyraďovacej časti Európskej ligy.

Londýnčania mali v Rusku expresný nástup, po pár sekundách od úvodného hvizdu sa dostal do šance Saul Niguez, ale Michail Keržakov výborne zasiahol. V 2. minúte to už hosťom vyšlo, Andreas Christensen zahral rohový kop a osamotený Timo Werner na zadnej žrdi nemal problém upratať loptu zblízka do siete - 0:1.

Tlak Chelsea však rýchlo vyprchal. Zenit zacítil príležitosť a ešte do polčasu otočil skóre, v 38. minúte vyrovnal hlavičkou Claudinho a o štyri minúty neskôr rutinérsky premenil svoj únik Sardar Azmoun, keď obišiel aj Arrizabalagu - 2:1. A zakrátko mohol Azmoun po ďalšom sóle zvýšiť na rozdiel dvoch gólov, tentoraz však stroskotal na brankárovi Chelsea.

Anglický klub v druhom polčase zvýšil úsilie a v 62. minúte sa mu podarilo vyrovnať, po vyšachovaní domácej obrany a prihrávke Wernera skóroval do prázdnej brány Romelu Lukaku.

V závere sa hra otvorila, Azmounovu hlavičku zneškodnil Arrizabalaga. Šesť minút pred koncom riadneho času Werner ešte hlavičkou Keržakova neprekonal, no o pár momentov neskôr dostal prihrávku a po rýchlom prebratí uložil loptu k žrdi - 2:3.

Chelsea sa však víťazstva nedočkala, vo štvrtej minúte nadstaveného času rozhodol o konečnej deľbe bodov Ozdojev - 3:3.

Juventus v zápase so švédskym majstrom od úvodu tvrdil muziku a v 18. minúte otvoril skóre, keď po centri Federica Bernardeschiho skóroval hlavou Moise Kean.

Favorit aj v druhom polčase kontroloval priebeh, v koncovke však už úspešný nebol. Adrien Rabiot napálil bočnú sieť a potom zahodil tri veľké šance autor prvého gólu Kean.

Turínčania napriek veľkej prevahe ďalšie góly nepridali, bodku za stretnutím dala nevyužitá príležitosť striedajúceho Juana Cuadrada, ktorý prestrelil bránu.

Liga majstrov - skupinová fáza - 8. december:

Skupina H:

Juventus - Malmö FF 1:0 (1:0)

Gól: 18. Kean

ONLINE prenos

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Zenit - Chelsea 3:3 (2:1)

Góly: 38. Claudinho, 42. Azmoun, 90.+4 Ozdojev - 2. Werner, 62. Lukaku, 85. Werner

ONLINE prenos

ste sledovali na tomto odkaze >>>


Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Divoký záver v Rusku, Chelsea prišla o prvenstvo v skupine v 94. minúte