Arsenal mal gólové hody, zlízlo si to PSV. Sedemgólový šláger dňa ovládol Bayern, zvíťazil aj Lobotka

Hráči Bayernu Mníchov oslavujú gól.
Hráči Bayernu Mníchov oslavujú gól. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|20. sep 2023 o 22:58

Pozrite si stredajšie výsledky Ligy majstrov.

BRATISLAVA. Futbalisti Arsenalu zvládli poľahky prvý zápas v skupinovej fáze Ligy majstrov. Na domácej pôde zdolali PSV 4:0.

O väčšinu gólov sa postarali ešte v prvom polčase, presadili sa Saka, Trossard, Jesus, v 2. polčase bol presný Odegaard.

Najväčším šlágrom stredajších zápasov bol duel medzi Bayernom Mníchov a Manchestrom United. Nemecký majster využil napätú atmosféru v tíme "diablov" a zvíťazil 4:3.

V zápase sa presadil aj Harry Kane, odchovanec anglického futbalu. Gól strelil z pokutového kopu.

Presné zásahy Manchestru zabezpečili v 49. minúte Hojlund a v 88. minúte a v nadstavenom čase Casemiro. Za Bayern boli presní ešte Sane a Gnabry.

Harry Kane sa teší z gólu.
Harry Kane sa teší z gólu. (Autor: TASR/AP)

Manchester United mohol po akcii Eriksena už v 4. minúte otvoriť skóre, no Hojlund cez Daviesa nedokázal zakončiť do odkrytej bránky.

V 28. minúte Kane poslal loptu pod seba na Saneho, ktorý vystrelil do stredu bránky, no po chybe Onanu skončila lopta v sieti a Bayern viedol.

V 32. minúte rozjasal Alianz arénu Gnabry, ktorý po skvelej individuálnej akcii Musialu zvýšil na 2:0. Na začiatu druhého polčasu znížil svojím prvým gólom v drese "červených diablov" Hojlund, no v 53. minúte premenil Kane penaltu - 3:1.

Hostia v 88. minúte znížili Casemirom, Tel však v nadstavenom čase upravil na 4:2. Druhý presný zásah Casemira v 90+5. minúte už prišiel príliš neskoro.

Úvodné kolo nevyšlo podľa predstáv vicemajstrovi súťaže z Interu Miláno. Ten len remizoval na pôde španielskeho Realu Sociedad 1:1. O jediný presný zásah domácich sa postaral už v 4. minúte Mendez.

Inter strelil gól v 79. minúte zásluhou Thurama, no videoasistent rozhodcu tento gól zrušil pre zistený ofsajd. Druhýkrát skóroval v 87. minúte zásluhou Martineza

Červenú kartu dostal v dueli obranca Benficy Lisabon Antonio Silva už v 13. minúte. Takmer celozápasovú presilovku využili hráči Salzburgu, ktorí triumfovali 2:0.

Radosť hráčov Neapolu.
Radosť hráčov Neapolu. (Autor: TASR/AP)

Úlohu favorita potvrdil taliansky majster SSC Neapol v zostave so Stanislavom Lobotkom.

Na pôde Sportingu Braga vyhral 2:1. O gól Neapolu sa postaral v nadstavenom čase prvého polčasu Di Lorenzo. Ten druhý si strelil vlastný Niakate v 88. minúte.

Neapol si už v úvodnej štvrťhodine vypracoval dve veľké šance, no nigérijsky kanonier Osimhen ani jednu z nich nevyužil.

(Autor: Sofascore)

Hostia sa dočkali až v nadstavenom čase prvého polčasu po voleji di Lorenza pod brvno. Neapol bol aj po zmene strán aktívnejší, no Osimhen mal opäť vychýlenú mušku a poistku nepridal ani Zielinski.

Talianskemu majstrovi sa nepremenené šance vypomstili a v 84. minúte vyrovnal hlavou Bruma. Neapol si však napokon odniesol z Potrugalska tri body po vlastnom góle Niakateho z 88. minúty.

Liga majstrov - streda - 1. kolo:


Skupina A:

Galatasaray Istanbul - FC Kodaň 2:2 (0:1)

Góly: 86. Boey, 88. Tete - 35. Elyounoussi, 58. Gonçalves

Bayern Mníchov - Manchester United 4:3 (2:0)

Góly: 28. Sane, 32. Gnabry, 53. Kane (11 m), 90+2. Tel - 49. Hojlund, 88., 90+5. Casemiro

Skupina B:

Arsenal - PSV 4:0 (3:0)

Góly: 8. Saka, 20. Trossard, 38. Jesus, 71. Odegaard

Sevilla - Lens 1:1 (1:1)

Góly: 9. Ocampos - 24. Fulgini

Skupina C:

Real Madrid - Union Berlín 1:0 (0:0)

Gól: 90+4. Bellingham

Sporting Braga - SSC Neapol 1:2 (0:1)

Gól: 84. Bruma - 45+1. Di Lorenzo, 88. Niakate (vl.)

Skupina D:

Real Sociedad - Inter Miláno 1:1 (1:0)

Gól: 4. Mendez - 87. Martinez

Benfica Lisabon - Red Bull Salzburg 0:2 (0:1)

Góly: 15. Simič, 51. Gloukh

ČK: 13. Antonio Silva (Benfica)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Arsenal mal gólové hody, zlízlo si to PSV. Sedemgólový šláger dňa ovládol Bayern, zvíťazil aj Lobotka