De Marco má nový klub, prvotné správy o prestupe sa nepotvrdili

Vernon de Marco.
Vernon de Marco. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. júl 2023 o 07:50

So Slovanom sa nedohodol na podmienkach.

BRATISLAVA. Bývalý obranca bratislavského Slovana Vernon De Marco bude vo svojej futbalovej kariére pokračovať v Spojených arabských emirátoch.

Rodák z argentínskeho Rosaria, ktorý reprezentuje Slovensko, sa dohodol na ročnej zmluve s nováčikom najvyššej súťaže FC Hatta Club.

Pôvodne sa hovorilo o jeho prestupe do Kataru, ale napokon bude De Marco pôsobiť v mužstve pod vedením srbského trénera Željka Markova.

"Vernonovi sa končila zmluva a podľa informácií, ktoré sme dostali, tak sa s ním vedenie nedohodlo na pokračovaní. Dostal veľmi konkrétnu ponuku z Kataru, neviem, či ju už akceptoval," hovoril v júni asistent trénera Boris Kitka.

Na Slovensku strávil De Marco vyše desať rokov.

Michalovce dostal do prvej ligy, v Slovane hral dôležitú rolu a získal s ním štyri tituly. Okrem toho trikrát dvihol nad hlavu trofej pre víťaza Slovnaft Cupu.

V belasom drese odohral 173 zápasov, v ktorých strelil pätnásť gólov.

"Je profesionál, a tým nemyslím len jeho výkony na ihrisku, ale aj to, čo fanúšikovia nevideli. Veľakrát bol na štadióne od rána do večera, často sme ho museli odtiaľto vyhadzovať. Klobúk dole pred jeho prístupom," doplnil Kitka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»De Marco má nový klub, prvotné správy o prestupe sa nepotvrdili