Vernon bol top profesionál, z ihriska sme ho museli vyhadzovať, vraví tréner Slovana

Vernon de Marco v drese Slovana Bratislava.
Vernon de Marco v drese Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Michal Šášky|19. jún 2023 o 14:10

Slovan sa nevzdáva, bojuje o Čakvetadzeho.

BRATISLAVA. V najslávnejšom a historicky najúspešnejšom slovenskom klube sa končí jedna éra. Slovan Bratislava stráca kľúčovú postavu.

Odchádza v pozadí veľkých transferov Kevina Wimmera, Césara Blackmana, Kyriakosa Savvidisa či takmer už podpísaného kanadského brankára Milana Borjana. 

Vernon de Marco strávil na Slovensku vyše desať rokov. Michalovce dostal do prvej ligy, Slovan dotiahol k štyrom majstrovským titulom a dokonca reprezentuje krajinu.

Teraz sa v kariére posúva o krok ďalej.

Čo sa v texte dozviete?

  • Kedy sa tréneri Slovana dozvedeli o odchode Vernona?
  • Ktorí skúsení hráči najnovšie skončili v tíme? 
  • Vráti sa Ivan Šaponjič? Pripojí sa Henty?
  • Vráti sa Giorgi Čakvetadze? Aká je aktuálna situácia?
  • Ktorý tréner prišiel do Slovana pomáhať Weissovi?
  • Ako slovanisti prežívajú žreb Ligy majstrov? Zapojí sa Kitka do stávky?

Ako na pondelňajšom brífingu prezradil asistent trénera Boris Kitka, kroky hráča by mali smerovať na Stredný východ, odkiaľ dostal lukratívnu ponuku.

Vernon na situáciu zatiaľ nereagoval, keďže si plní reprezentačné povinnosti. Slovensko bude hrať v utorok zápas kvalifikácie EURO 2024 v Lichtenštajnsku (20. jún o 20.45 h vo Vaduze).

V Slovane mali po víkendových reprezentačných dueloch dôvod na radosť. Juraj Kucka strelil dôležitý gól za Slovensko a z víťazstva sa radovali aj Gruzínčania Guram Kašia a Giorgi Čakvetadze, respektíve Tigran Barseghyan z Arménska.

Stavebný ruch na Tehelnom poli

Slovanisti v pondelok ráno odchádzali na sústredenie do Rakúska, predtým sa pripravovali v Šamoríne. Na Tehelnom poli sa totiž usilovne pracuje.

Štadión Tehelné pole prechádza úpravou.
Štadión Tehelné pole prechádza úpravou. (Autor: Michal Šášky)

Štadión vytopilo po nedávnych prívalových dažďoch a mení sa aj ihrisko, ktoré sa krátko po sezóne zmenilo na jazdeckú arénu. Druhý júnový víkend sa tu uskutočnili konské preteky.

„Je to trošku daň za to, že sa na štadióne konajú aj iné podujatia. Samozrejme, nie je to momentálne práve futbalový pohľad, ale treba to akceptovať, prípravu to neovplyvní. Čo sme potrebovali, to sme mali v Šamoríne a čo budeme potrebovať, to nájdeme v Rakúsku,“ poznamenal na úvod tréner Kitka.

Hrozí, že sa práce nestihnú do začiatku sezóny? Slovan hrá prvý zápas 11./12. júla alebo 18./19. júla, podľa žrebu prvého kvalifikačného kola Ligy majstrov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Vernon bol top profesionál, z ihriska sme ho museli vyhadzovať, vraví tréner Slovana