Fanúšikovia Slovana sa môžu tešiť. UEFA znížila maximálne ceny lístkov pre hostí

Nástup tímov v zápase ŠK Slovan Bratislava - FC Midtjylland v odvete play-off Ligy majstrov.
Nástup tímov v zápase ŠK Slovan Bratislava - FC Midtjylland v odvete play-off Ligy majstrov. (Autor: TASR)
TASR|2. sep 2024 o 19:08

UEFA sľúbila aj ďalšie znižovanie cien.

NYON. Európska futbalová únia (UEFA) stanovila hornú hranicu cien vstupeniek pre fanúšikov hostí na novú sezónu Ligy majstrov na 60 libier.

Únia prisľúbila ďalšie znižovanie cien aj v ročníku 2025/26, kedy by sa limit mal posunúť na 50 libier, čo je v prepočte takmer 60 eur.

UEFA siahla na ceny vstupeniek po prvý raz od roku 2019, kedy stanovila strop na 70 eur. Nový limit je výsledok konzultácií medzi UEFA, Football Supporters Europe (FSE) a Európskou asociáciou klubov (ECA).

V tomto ročníku budú taktiež lístky na zápasy Európskej ligy limitované sumou 40 eur. Na Konferenčnú ligu zaplatia diváci nanajvýš 20 eur. Podľa UEFA sa limit pre Európsku ligu ešte zníži na 35 eur. Správu priniesla agentúra DPA.

"Dnešné rozhodnutie predstavuje ďalší kľúčový krok, ktorým UEFA potvrdzuje svoj záväzok sprístupniť zážitok zo zápasov každému fanúšikovi.

Zavedením politík, ktoré sú ústretovejšie voči priaznivcom pokračujeme v našej misii zachovať futbal ako inkluzívny šport, v ktorom sú priaznivci, ktorí cestujú za svojimi tímami po celej Európe, oceňovaní a uznávaní," uviedol Aleksander Čeferin, prezident UEFA.

Liga majstrov zvýšila od tejto sezóny počet svojich účastníkov na 36. Počet tímov sa tak zvýšil o štyri a v hlavnej fáze najprestížnejšej súťaže je prvýkrát v histórii aj Slovan Bratislava.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Fanúšikovia Slovana sa môžu tešiť. UEFA znížila maximálne ceny lístkov pre hostí