Neexistujú dôkazy. UEFA nepotrestá Spartu za údajný rasizmus na adresu Kamaru

Glen Kamara z Glasgow Rangers.
Glen Kamara z Glasgow Rangers. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. okt 2021 o 18:15

Glasgow Rangers sa sťažoval na bučanie zo strany neplnoletých českých fanúšikov.

NYON. Sparta Praha nedostane od Európskej futbalovej únie (UEFA) žiadny trest za údajné nešportové správanie sa divákov voči Glenovi Kamarovi z Glasgowu Rangers vo vzájomnom dueli Európskej ligy.

UEFA v piatok zastavila vyšetrovanie českého klubu, pretože neexistujú dostatočné dôkazy o prejavoch rasizmu či inej diskriminácie.

Škótsky klub sa po septembrovom zápase sťažoval na bučanie smerom ku Kamarovi zo strany neplnoletých českých fanúšikov.

V Prahe boli vtedy v hľadisku iba deti v sprievode dospelých osôb, keďže Sparta si odpykávala trest za rasistické prejavy divákov v augustovom stretnutí Ligy majstrov proti Monaku a mala mať pôvodne zavretý štadión. UEFA napokon umožnila vstup pre približne 10-tisíc detí.

Kamara sa stal v Česku nepopulárnym po marcovom incidente v zápase osemfinále Európskej ligy medzi Rangers a Slaviou Praha, po ktorom fyzicky napadol Ondřeja Kúdelu.

Dostal za to trest na tri stretnutia, hráč Slavie však za údajné rasistické správanie až na desať a prišiel o účasť na EURO.

Terajší incident prerástol aj do politického konfliktu. Český minister zahraničných vecí Jakub Kulhánek prostredníctvom britského veľvyslanca v Česku Nicka Archera požiadal o ospravedlnenie za nemiestne útoky na české deti zo strany Škótov.

Informovala agentúra AFP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Neexistujú dôkazy. UEFA nepotrestá Spartu za údajný rasizmus na adresu Kamaru