Chystajú turnaj pre jedenásťročných futbalistov

Andrej Keresteš.
Andrej Keresteš. (Autor: JM)
Ján Miroľa|9. dec 2023 o 11:46

Na Slovensku bude o jeden mládežnícky futbalový turnaj viac.

KOŠICE. Turnaj je určený pre vekovú kategóriu U11, teda pre nádeje narodené po 1. januári 2013.

Snahou organizátorov nie je len začať a zároveň „skončiť“ iba pri tomto úvodnom podujatí, na ktorý pozývajú všetkých fanúšikov koženej z Košíc a okolia. Naopak, mal by sa stať každoročnou súčasťou mnohých športových akcií rovnakého charakteru, ktoré vypĺňajú prestávku medzi jesennou a jarnou časťou sezóny.

Turnaj ponesie názov Memoriál Andreja Keresteša, rodáka z obce Chmeľov v Prešovskom okrese, ktorý zomrel v máji roku 2020. Bol rozhodcom v krajských futbalových súťažiach, členom disciplinárnej komisie ObFZ Prešov, trénoval vo viacerých kluboch, vrátane ŠK Chmeľov, ktorému určitý čas aj predsedal. Dlhé roky sa angažoval aj v basketbale, predovšetkým ako tréner.

Usporiadateľom „spomienky“ na tohto zanieteného športového činovníka je FK Košická Nová Ves s podporou jeho syna rovnakého mena.

„Otec žil športom, aj preň veľa urobil. Zaslúži si, aby sa na neho nezabudlo, naopak, aby sme si každoročne takto uctili jeho pamiatku,“ uviedol A. Keresteš (mimochodom brat stredopoliara druholigového Tatrana Prešov).

„Máme na neho, ako na trénera, len tie najlepšie spomienky,“ pripojila krátku myšlienku bývalá basketbalistka Lucia Baňasová.

Miestom stretnutia futbalových talentov zo šiestich klubov je telocvičňa Strednej odbornej školy priemyselných technológií Košice Šaca (bývalé hutnícke učilište).

O góly a body tento rok súperia chlapci FC Lokomotíva Košice, FC Tatran Prešov, TJ Sokoľ Ľubotice, FK Čaňa, OFK Slovan Poproč a FK Košická Nová Ves.

Hrať sa bude systémom každý s každým, diváci teda uvidia maratón pätnástich zápasov. Ukončenie je naplánované zhruba na 14.30 hod.

Maximálny počet hráčov na ihrisku štyria plus brankár (striedania podľa hokejových pravidiel). Na ceny sa môže tešiť všetci zúčastnení chlapci, najlepšie tri tímy aj na medaile a poháre. Ocenení budú aj najlepší strelec a brankár turnaja, rovnako najlepší hráč z každého mužstva.

Harmonogram zápasov:

9. h Košická Nová Ves - Čaňa

9.20 h Lokomotíva Košice – Tatran Prešov

9.40 h Poproč - Ľubotice

10. h Čaňa - Lokomotíva Košice

10.20 h Ľubotice - Košická Nová Ves

10.40 h Tatran Prešov - Poproč

11. h Ľubotice – Čaňa

11.20 h Poproč - Lokomotíva Košice

11.40 h Košická Nová Ves - FC Tatran Prešov

12.00 h Čaňa - Poproč

12.20 h Tatran Prešov - Ľubotice

12.40 h Lokomotíva Košice - Košická Nová Ves

13.h Tatran Prešov - Čaňa

13.20 h Ľubotice - Lokomotíva Košice

13.40 h Košická Nová Ves - Poproč

14.10 h Slávnostné vyhlasovanie výsledkov a odovzdávanie ocenení.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Chystajú turnaj pre jedenásťročných futbalistov