Brat strážil brata. V tretej lige nastala nevídaná situácia

Zľava Thomas Kotlár a Radovan Kotlár.
Zľava Thomas Kotlár a Radovan Kotlár. (Autor: Archív bratov)
Ivan Mriška|15. mar 2023 o 15:25

Po zápase Šaľa - Malženice si spravili fotografiu a podali ruky.

ŠAĽA, MALŽENICE. Brat, bratranec, švagor, všetci v jednom mužstve. V okresných súťažiach sú podobné obrázky bežné, nie však v polo a profesionálnych súťažiach.

K nevídanej situácii došlo v zápase tretej ligy Západ medzi FK Slovan Duslo Šaľa a OFK Malženice. Proti sebe sa postavili bratia.

Za domácich to bol obranca Radovan Kotlár a za hostí útočník Thomas Kotlár. V stretnutí tak brat strážil (bránil) brata.

„Snažil sa prejsť, ale márne. Nepustil som ho. Vravel, že ma potočí, ale nestalo sa tak,“ vtipkoval po zápase starší z bratov Radovan Kotlár.

„Bol to dobrý zápas, miestami vyrovnaný. Škoda, že sme neuhrali aspoň remízu,“ dodal.

Zistili to pred týždňom

Šaľa podľahla favoritovi a lídrovi súťaže z Malženíc 1:2.

Na úvodný gól Dyjana Carlosa De Azeveda odpovedal do prestávky Michal Hudák. O troch bodoch pre hostí rozhodol v druhom dejstve Sebastian Nagy.

„Že budeme hrať proti sebe sme zistili len pred týždňom. Ja som v Šali štyri roky, ale brat prišiel do Malženíc len teraz. Bolo to zaujímavé, máme pamiatku na celý život,“ vravel dojato Kotlár starší.

Po konečnom hvizde si bratia spravili spoločnú fotografiu.

Zhodli sa, že Malženice vyhrali zaslúžene. „Rodinný súboj sledovali na tribúne ocino, mamina, starká a ďalší brat. Ktovie, komu fandili,“ smial sa.

Štyria bratia z Hornej Kráľovej

Kotlárovci pochádzajú z Hornej Kráľovej, kde futbalovo vyrastali. Jeden z bratov hráva za rodnú obec, druhý za Šaľu a tretí po novom za Malženice. Posledný zo štvorice sa už futbalu nevenuje.

„Futbal patrí do našej rodiny. Budem rád, keď si proti bratovi ešte zahrám, no prajem mu najvyššiu súťaž. Mladý chalan na to má,“ mladšieho súrodenca chváli tridsaťročný Radovan Kotlár.

Devätnásťročný Thomas Kotlár si zahral vo Fortuna lige, v drese Spartaka Trnava má jeden štart. Naposledy pôsobil v druholigovej Dubnici, kde však nebol spokojný. Klub mu vraj nevyplatil peniaze.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Brat strážil brata. V tretej lige nastala nevídaná situácia