Pokorili ašpiranta na postup. Bomba do vinkla a zamrznutý exligový brankár okorenili šláger

Po drahocennom víťazstve nad Bolerázom záverečnáďakovačka Imeľčanom náramne chutila.
Po drahocennom víťazstve nad Bolerázom záverečnáďakovačka Imeľčanom náramne chutila. (Autor: TJ Imeľ)
Marián Dragúň|17. okt 2024 o 18:07

Za stavu 1:0 nebolo stále o ničom rozhodnuté.

IMEĽ. Najvyššia súťaž na Západnom Slovensku nabrala v novej sezóne na sile a kvalitu nestráca ani jeden z jej tradičných účastníkov - červeno-žltý Imeľ.  

Po dvoch siedmich miestach figuruje dedina z okresu Komárno aktuálne - po prvej tretine ťažkej 34-kolovej súťaže - opäť na solídnej siedmej priečke, ale pozor, dvojtisícový Imeľ čelí v 17-člennej lige najnovšie až deviatim mestám, neraz s veľkou futbalovou históriou.  

Štyridsaťštyriročný a dostatočne skúsený tréner Roman Zima začal v Imeli už svoju štvrtú sezónu - čo nebývalo v tejto hrdej futbalovej obci vôbec bežné - no jemu je pokora v športe stále blízka.  

Futbalovú pokoru vštepuje aj svojim zverencom, ktorí v stretnutí ôsmeho kola pokorili pred svojim vďačným publikom - ako prví - jedného z najväčších ašpirantov na postup Slavoj Boleráz, ktorý prišiel na Podunajskú nížinu s plejádou trnavských exligistov v zostave.  

Po televíznom priamom kope Márka Darázsa (3) ponad Matúša Čonku (19) zostal gólman Bolerázu Ľuboš Kamenár (v žltom) iba v pokľaku.
Po televíznom priamom kope Márka Darázsa (3) ponad Matúša Čonku (19) zostal gólman Bolerázu Ľuboš Kamenár (v žltom) iba v pokľaku. (Autor: TJ Imeľ)

„Kvalitný Boleráz sme zdolali vďaka oduševnenému a obetavému výkonu celého mužstva tesne 1:0 po krásnom góle Márka Darázsa z priameho kopu v druhom polčase,“ začal pre Sportnet tréner TJ Imeľ Roman Zima.  

„Favorizovaní hostia boli u nás miestami možno silnejší na lopte, v istých fázach nás aj zatvorili na našej polovici, hráči však dokonale plnili pokyny a súpera do vážnejšej šance takmer ani nepustili.

Za stavu 1:0 nebolo stále o ničom rozhodnuté, ale cítili sme obrovskú šancu, vôbec ako prvé mužstvo, Boleráz zdolať a naši hráči sa doslova prebiehali v obetavosti. Diváci ich potom pri záverečnej ďakovačke patrične odmenili potleskom.“  

Ktovie, či čiperný imeľský Ukrajinec Danylo Papuk vôbec tušil, že na pravom krídle ho držal vlani ešte nikéligový ľavý obranca Matúš Čonka, alebo či rodený Imeľčan Márk Darázs vedel, že exportnou bombou do vinkla z priameho kopu prekonal bývalého majstra Slovenska s Petržalkou Ľuboša Kamenára.  

Čo sa v článku ešte dočítate?

  • Kto ja najlepším strelcom Imeľa? 
  • Za ktorými mestami je v tabuľke TJ? 
  • Odkiaľ prišli imeľské dvojičky? 
  • Ako hral Imeľ s FC Nitra? 
  • Oplatilo sa doniesť Venezuelčana? 
  • Aký zápas čaká Zima v nedeľu? 
  • Pre koho bude duel Imeľ – Vráble pikantný? 

V tíme aj dvojičky z cudziny 

„S prvou tretinou súťaže sme vcelku spokojní, no sezóna bude ešte dlhá i náročná a zajace sa budú počítať až na konci lovu.“  

Priebežné siedme miesto za extreťoligovou Dubnicou nad Váhom a Prievidzou pred poslednou tretinou jesennej časti nevyzerá v 17-člennom pelotóne vôbec zle.  

„Súhlasím, no mohli sme mať o pár bodov viac. Niekedy inkasujeme zbytočne, naopak, v útočnej fáze potrebujeme jednoznačne zvýšiť efektivitu. Najmä na odstraňovanie týchto nedostatkov sa zameriavame v tréningovom procese najviac.“  

V doterajších imeľských štatistikách zaujme, že klasickí útočníci strelili iba po dva góly, kým stredopoliar a kapitán mužstva Tomáš Oršolík sa zapísal už päťkrát a jeho gólové priame kopy a vykopaná ľavačka žnú úspech.  

Tridsaťštyriročný vytiahnutý rodák z obce v medzihre akoby sa iba prechádzal po ihrisku, jeho dokonalý prehľad, každý dotyk s loptou a najmä skvelé prihrávky však dávajú hre fazónu.  

Zo zápasu Imeľ – Boleráz (1:0) zľava brankár Balogha v bielom Imeľčania B. Beke, Oršolík, Bacigál, Varga a Darázs.
Zo zápasu Imeľ – Boleráz (1:0) zľava brankár Balogha v bielom Imeľčania B. Beke, Oršolík, Bacigál, Varga a Darázs. (Autor: TJ Imeľ)

„Tomáš Oršolík je naozaj lídrom nášho mužstva, na trávniku má osobitý herný prejav a sme veľmi radi, že sa mu počas tejto jesene darí aj strelecky,“ mädlí si ruky tréner, ktorý však vie aj o jeho slabších stránkach.  

Oršolík, ktorý hrá aj futsal za blízke prvoligové Nové Zámky, načal z priameho kopu doma len predminulú nedeľu v desiatom kole napríklad aj Trebatice (3:0), keď potom dokonal dielo dvomi gólmi užitočný Ukrajinec Danylo Papuk, ktorý hrá za Imeľ aj so svojim dvojčaťom Denysom.  

Zo 4:1 takmer vyrovnali 

Uplynulú nedeľu však vyšli Imeľčania naprázdno v jedenástom kole po hokejovom výsledku 4:3 v Trenčianskych Stankovciach, kde už síce prehrávali aj 4:1, v závere sa však diali veci a v 93. minúte bol blizúčko od vyrovnania striedajúci 19-ročný Gábor Fekete.  

„Pri góle na 2:0 nereagovali hráči správne a mysliac si, že sa bude pískať ofsajd, prestali hrať. Domáci nám ušli, no za stavu 4:1 domáci brankár po chybe fauloval a bol vylúčený.“  

Loptu si postavil v 82. minúte dva metre za šestnástku Oršolík, priamy kop zatočil k pravej žrdi a nerozchytaný gólman sa ani len nepohol – 4:2.  

„V početnej presile o jedného hráča Adrián Boros päť minút pred koncom znížil na 4:3 a snažili sme sa o vyrovnanie.

Hralo sa na polovici domácich a už v nadstavenom čase sme boli naozaj blízko vyrovnania, keď z hranice šestnástky vystrelil Gábor Fekete, ktorého som poslal do hry len niekoľko minút predtým a už som aj dvíhal ruky, no k vyrovnaniu chýbali snáď centimetre.

Hráčom sme z lavičky prízvukovali, že brankár nie je rozchytaný, aby strieľali z každej možnej pozície.“  

Dvaja najskúsenejší Imeľčania – brankár Tomáš Balogha stopér Tomáš Bacigál (8) v stretnutí v Piešťanoch.
Dvaja najskúsenejší Imeľčania – brankár Tomáš Balogha stopér Tomáš Bacigál (8) v stretnutí v Piešťanoch. (Autor: PFK Piešťany)

Zdolať FC Nitra už nešokuje 

To, že v neveľkom Imeli prehrala hneď v prvom kole krajská Nitra po góle Denysa Papuka 1:0 sa už za prekvapenie ani nepovažuje. Keď sa to stalo po prvýkrát pred tromi rokmi v tretej lige, v Imeli sa dlho oslavovalo.  

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pokorili ašpiranta na postup. Bomba do vinkla a zamrznutý exligový brankár okorenili šláger