Ako to vyzerá na futbale v Poľsku? Slovensko sa vôbec nechytá (podcast Spoza piva)

Fanúšikovia poľského klubu Cracovia Krakov.
Fanúšikovia poľského klubu Cracovia Krakov. (Autor: Twitter CRACOVIA)
Samuel Biroš, Timotej Gašper|5. apr 2023 o 08:20

Vypočujte si 18. epizódu podcastu Spoza piva, v ktorej Timo a Samo spomínajú na víkendový výlet do Krakova, kde si pozreli aj zápas Cracovie proti Widzewu Lodž.

Všetky epizódy podcastu Spoza piva na Sportnet.sk nájdete na tomto odkaze >>>

BRATISLAVA. Podcast Spoza piva predstavuje svoju 18. epizódu, v ktorej sa Timo a Samo opäť posadili za mikrofóny len vo dvojici, no tentokrát nepôjde o klasickú 20-minútovku, keďže chalani majú za sebou futbalový víkend v Krakove. 

Futbalom žijú, futbalom dýchajú, o futbale sa rozprávajú.

Dvojica Timo a Samo si založili futbalový podcast Spoza piva, kde sa práve s týmto zlatistým mokom v ruke rozprávajú o najnovšom dianí zo sveta guľatej lopty.

Minulý týždeň sa epizóda týkala slovenskej reprezentácie, ale aj trénerských zmien v Bayerne Mníchov. 

V najnovšej epizóde sa síce stretli chalani len vo dvojici, no klasická 20-minútovka je v tomto prípade doplnená o nahrávky, ktoré Timo a Samo zhotovili priamo v Krakove, kde sa stretli s niekoľkými slovenskými futbalistami a užili si zápas poľskej najvyššej súťaže. 

V najnovšej epizóde sa dozviete aj:

  • Čo chlapcov prekvapilo na Krakove najviac?
  • Ako oslovili reprezentačného brankára Henricha Ravasa
  • Prečo ich nechceli pustiť na štadión?
  • Ako ich privítal Mišo Sipľak na klubovom hoteli 
  • Aký ďalší výlet sa črtá v rámci Spoza piva Tour?

Ešte pri nahrávaní epizódy, ktorej hosťom bol obranca Cracovie Krakov a častý člen širšieho kádru seniorskej reprezentácie Michal Sipľak, sme sa dohodli, že v blízkej budúcnosti za ním vycestujeme. 

Timo (vpravo) a Samo s Michalom Sipľakom.
Timo (vpravo) a Samo s Michalom Sipľakom. (Autor: Timotej Gašper)

Slovo dalo slovo a aj keď prešiel viac ako mesiac, vďaka Mišovi sme dostali lístky na zápas domácej Cracovie proti Widzewu Lodž, ktorý mimochodom ťahá slovenský reprezentačný brankár Henrich Ravas.

Timo (vľavo) a Samo s Michalom Sipľakom.
Timo (vľavo) a Samo s Michalom Sipľakom. (Autor: Timotej Gašper)

Po sobotnej ceste do Poľska sa dvojica Spoza piva vybrala do hotela, kde bol pred šlágrom kola ubytovaný prvý tím Cracovie.

S Mišom sme napokon mali viac než dvojhodinovú otvorenú debatu o všetkom možnom, čo len dokázalo jeho nielen futbalovú, ale aj ľudskú hodnotu. 

Nedeľa bola pre nás v jedinom znamení, MATCHDAY! Aj keď nás spršalo a mali sme, napriek VIP lístkom, problém dostať sa do arény, napokon sme zasadli do salónika a neskôr na tribúnu, aby sme si užili parádny zápas. 

Skvelá atmosféra, takmer 10-tisíc fanúšikov na tribúnach a nezlomné povzbudzovanie hráčov len potvrdilo, že poľská futbalová kultúra je na podstatne vyššej úrovni ako tá naša. 

VIDEO: Zostrih zápasu Cracovia Krakov - Widzew Lodž

Po zápase nás ešte čakali veľmi príjemné stretnutia nielen s Mišom Sipľakom, ale aj Filipom Balajom, ktorý je v súčasnosti na hosťovaní z Cracovie v českom Zlíne.

Po zápase sme prehodili pár slov aj s Henrichom Ravasom, ktorého si fanúšikovia môžu pamätať aj z posledného zrazu reprezentácie, kde dopĺňal brankárske trio spolu s Martinom Dúbravkom a Marekom Rodákom.

Podcast Spoza piva

Futbalom žijú, futbalom dýchajú, o futbale sa rozprávajú. Dvojica Timo a Samo si založila futbalový podcast Spoza piva, kde sa práve s týmto zlatistým mokom v ruke rozprávajú o najnovšom dianí zo sveta guľatej lopty.

Po úvodných epizódach či katarských komentároch sa rozbehli aj v oblasti rozhovorov, do ktorých si na debatku Spoza piva volajú tie najzaujímavejšie osobnosti slovenského futbalu.

Podcast si môžete vypočuť na: Spotify Apple Google Podbean

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Ako to vyzerá na futbale v Poľsku? Slovensko sa vôbec nechytá (podcast Spoza piva)