Východ i druhú ligu čaká zápas roka. Prešov hrá o fantáziu, Košice plnia cieľ

Veľkí rivali z východu sa už raz v sezóne stretli. Úspešnejší boli hráči FC Košice.
Veľkí rivali z východu sa už raz v sezóne stretli. Úspešnejší boli hráči FC Košice. (Autor: facebook FC Košice/Šimon Pavlišin)
Daniel Dedina|11. nov 2022 o 20:35

Únava pôjde bokom. Nech zvíťazí šport, znie pred zápasom.

PREŠOV/KOŠICE. V rovnakej súťaži sú len krátko a už cítiť obnovenie rivality. Program druhej ligy vyvrcholí pred zimnou prestávkou veľkým šlágrom. Súbojom druhého tímu tabuľky s prvým.

Pôjde navyše o súboj dvoch veľkých rivalov a tradičných východoslovenských futbalových bášt. Prešov na svojom súčasnom domovskom štadióne v Ličartovciach privíta v sobotu o 13.00 h Košice.

Náboj ešte zvyšuje fakt, že oba tímy majú na čele rovnaký počet bodov. V hre je pozícia lídra súťaže pred jarnou časťou.

V pohári postúpili a ožili

Prešovčania sú výrazným oživením druholigovej scény. Počas jesene ťahali unikátnu šnúru trinástich výhier v rade, z toho desaťkrát uspeli v lige.

Posledné dva domáce zápasy – proti Myjave i Komárnu – prehrali, ale v utorok sa v Slovnaft Cupe znova naladili na úspešnú vlnu. Po výhre 1:0 v Humennom postúpili do jarného štvrťfinále.

„Po predchádzajúcich prehrách je to povzbudzujúce. Séria bola dlhá, každý už čakal na naše zaváhanie. Som rád, že sme v pohári postúpili medzi osem najlepších tímov na Slovensku. V šatni sme si zakričali a v autobuse som videl šťastné tváre,“ hovorí tréner Tatrana Prešov Marek Petruš.

Pre Šarišanov ide v priebehu posledných štyroch týždňov už o tretí tzv. anglický. Fyzických síl v závere roka nie je na rozdávanie.

Prešovčania majú za sebou úspešné obdobie. Po postupe do druhej ligy sa rýchlo usadili na jej čele.
Prešovčania majú za sebou úspešné obdobie. Po postupe do druhej ligy sa rýchlo usadili na jej čele. (Autor: Viktor Zamborský)

„To je pravda. Káder nemáme široký, pridali sa zranenia, Pribula mal trest za červenú kartu, Ivanko Macej sa ženil. Na zápas s Komárnom bol problém vyskladať lavičku, čo sa v druhom polčase odzrkadlilo. Nemali sme veľa alternatív na oživenie hry,“ priznal Petruš.

V zápase proti Košiciam nebudú môcť Prešovčania rátať so službami Jendreka a Keresteša, ktorí sú zranení. Ostatní hráči sú pripravení.

Ihrisko? Neveril vlastným očiam

Oba tímy už v aktuálnom ročníku jeden vzájomný zápas odohrali. Bolo to ešte v júli, v úvode sezóny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Východ i druhú ligu čaká zápas roka. Prešov hrá o fantáziu, Košice plnia cieľ