Juventusu neuznali gól pre faul na Lobotku, Neapol udrel v závere

Momentka zo zápasu Juventus - SSC Neapol.
Momentka zo zápasu Juventus - SSC Neapol. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|23. apr 2023 o 14:58 (aktualizované 23. apr 2023 o 22:46)

Inter konečne zvíťazil, uspel aj bez operovaného Škriniara.

RÍM. Futbalisti SSC Neapol v zostave so slovenským reprezentantom Stanislavom Lobotkom zvíťazili v šlágri 31. kola Serie A na ihrisku Juventusu Turín 1:0.

Neapol má sedem zápasov pred koncom sezóny na čele tabuľky 17-bodový náskok pred Laziom Rím. Lobotka hral do 96. minúty.

V prvom polčase si tímy nevypracovali vážnejšiu gólovú príležitosť a tak bol stav nerozhodný 0:0.

Hostia mali prvú veľkú šancu v 71. minúte duelu, keď sa po rohovom kope dostal Victor Osimhen k hlavičke. Nigérijský útočník však poslal loptu priamo do rúk brankára Wojciecha Szczesneho.

Domáci sa predčasne tešili z gólu v 81. minúte. Rýchly protiútok Juventusu zakončil Angel di Maria, no rozhodca ešte skontroloval situáciu na videu. Všimol si nedovolený zákrok Nicola Fagioliho na Lobotku a gól neuznal. Domáci stredopoliar navyše dostal žltú kartu.

Hráči "Starej dámy" sa tešili aj na začiatku nadstaveného času, no Federico Chiesa neudržal loptu na ihrisku a ani tento presný zásah Dušana Vlahoviča nebol platný.

Hostia rozhodli v 93. minúte zápasu. Eljif Elmas poslal center na Giacama Raspadoriho, ktorý z voleja prekonal Szczesneho. "Partenopei" majú veľkú šancu, aby získal svoj prvý ligový titul od roku 1990.

„Premýšľať o tom je trochu zvláštne. Byť prvým kapitánom neapolských majstrov po veľkom Maradonovi je niečo mimoriadne. Bude to neuveriteľný pocit.

Trošku sme v šatni oslavovali, pretože tri body nás posúvajú bližšie k nášmu cieľu a nášmu snu,“ povedal po zápase Giovanni Di Lorenzo.

Hráci AC Miláno zvíťazili nad US Lecce 2:0. V drese domácich strelil oba góly portugalský útočník Rafael Leao. "Rossoneri" potvrdili na San Sire pozíciu favorita a zostali na piatom mieste v tabuľke. Hostia sú na 16. priečke.

Hráči AC Monza triumfovali nad AC Fiorentina 3:2. Domáci prehrávali po 13. minútach už 0:2, no počas zvyšného priebehu sa im podarilo otočiť výsledok.

Udinese si poradilo doma s US Cremonese 3:0 a dostalo sa v tabuľke na 9. miesto. Hosťom patrí 19. priečka, ktorá znamená zostup do nižšej súťaže.

Inter Miláno zvíťazil na ihrisku Empoli 3:0. Dvoma gólmi a jednou asistenciou režíroval triumf Interu belgický útočník Romelu Lukaku.

Radosť futbalistov Interu Miláno.
Radosť futbalistov Interu Miláno. (Autor: TASR/ LaPresse via AP)

V nominácii Interu nefiguroval slovenský obranca Milan Škriniar, ktorý sa vo štvrtok podrobil operácii bedrovej chrbtice a čaká ho dlhá pauza.

Interisti vyhrali v lige prvýkrát od začiatku marca, v Serii A ťahali negatívnu šnúru piatich zápasov bez trojbodového zápisu.

Serie A - 31. kolo:

Empoli - Inter Miláno 0:3 (0:0)

Góly: 48. a 76. Lukaku, 88. Martinez

Monza - Fiorentina 3:2 (2:2)

Góly: 26. Biraghi (vlastný), 43. Mota, 59. Pessina (z 11 m) – 8. Kouame, 13. Saponara

Udinese - Cremonese 3:0 (3:0)

Góly: 2. Samardžič, 27. Perez, 36. Success

AC Miláno - Lecce 2:0 (1:0)

Góly: 40. a 74. Leao

Juventus - Neapol 0:1 (0:0)

Gól: 90.+3 Raspadori

/Stanislav Lobotka (Neapol) hral do 96. minúty/

Tabuľka Serie A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Juventusu neuznali gól pre faul na Lobotku, Neapol udrel v závere