Škriniar absolvoval operáciu bedrovej chrbtice, bude dlho pauzovať

Milan Škriniar.
Milan Škriniar. (Autor: TASR/AP)
TASR|20. apr 2023 o 15:16 (aktualizované 20. apr 2023 o 17:10)

Informoval o tom súčasný klub slovenského reprezentanta.

MILÁNO. Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Milan Škriniar sa podrobil operácii bedrovej chrbtice a čaká ho dlhá pauza.

Informovalo o tom vedenie Interu Miláno, s ktorým má obranca platný kontrakt do 30. júna. Po jeho skončení sa stane hráčom Paríža St. Germain.

Škriniara operovali vo Francúzsku endoskopickým spôsobom.

"Milan Škriniar podstúpil včera v Clinique du Sport v Mérignacu endoskopickú operáciu driekovej chrbtice. Obrancu nerazzurri čaká v najbližších týždňoch rehabilitačný program,“ uviedol klub na oficiálnom webe.

Podľa AFP mu hrozí, že si v tejto sezóne už nezahrá. S určitosťou bude Interu chýbať v májových semifinálových dueloch Ligy majstrov proti AC Miláno.

Pre problémy s chrbticou Škriniar vynechal úvodné zápasy slovenskej reprezentácie v kvalifikácii ME 2024 proti Luxembursku (0:0) a Bosne a Hercegovine (2:0).

"Chcem poslať objatie mojim spoluhráčom a poďakovať im za krásnu kvalifikáciu do semifinále Ligy majstrov a ubezpečiť všetkých o svojom zdravotnom stave po nešťastí, ktoré sa mi stalo počas zápasu s Portom.

Včera po dohode s Interom som podstúpil zákrok, na to, aby som sa čo najskôr mohol vrátiť na ihrisko. Podstúpim krátku rehabilitáciu na to, aby som sa mohol opäť vrátiť do súťaže," napísal Škriniar na sociálnych sieťach.

Za Milánčanov absolvoval od prestupu zo Sampdorie Janov v roku 2017 spolu 193 ligových zápasov s desiatimi gólmi, celkovo má v tomto klube na svojom konte 246 súťažných štartov a v nich 11 presných zásahov.

S Interom získal jeden ligový aj jeden pohárový titul. Pomohol mu aj k zisku dvoch národných Superpohárov a k postupu do finále Európskej ligy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Škriniar absolvoval operáciu bedrovej chrbtice, bude dlho pauzovať