Strelca pochválil aj tréner Calzona. Do reprezentácie s ním počíta

Francesco Calzona.
Francesco Calzona. (Autor: TASR)
TASR|20. okt 2022 o 21:45

David Strelec strelil v talianskom pohári dva góly.

SPEZIA. Slovenský futbalový reprezentant David Strelec si v stredu vylepšil gólovú bilanciu v drese Spezie Calcio. Na jej triumfe v 3. kole Talianskeho pohára nad Bresciou (3:1) sa podieľal dvoma presnými zásahmi.

Strelec vsietil svoj prvý gól v tejto sezóne taktiež v pohárovom zápase, presadil sa pri výhre 5:1 nad Como 1907. Do úvodného stretnutia tohto ročníka vtedy nastúpil až v 64. minúte. V stredu absolvoval prvýkrát v sezóne plnú minutáž.

"Cítim sa veľmi dobre, dnešok bol veľmi dôležitý pre mňa aj pre spoluhráčov. Ako tím sme hrali dobre, nebolo to prekombinované. Teší nás víťazstvo," uviedol 21-ročný Slovák pre oficiálnu klubovú webstránku.

"Chcem si vytvárať viac a viac priestoru, dúfam, že počas ročníka budem mať veľa príležitostí. Pomáha mi tréner, ktorý mi dáva množstvo rád.

Ďalšie šance si musím vybojovať tvrdou prácou," dodal mladý útočník. Spezia sa v ďalšom kole Talianskeho pohára predstaví v januári na pôde Atalanty Bergamo.

Jeho výkon videl naživo aj tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona.

"Bol som sa pozrieť na Davida Strelca v zápase proti Brescii. Odohral veľmi dobré stretnutie, dal dva góly a bol som rád, že som tam práve vtedy bol.

Po zápase sme sa stretli a rozprávali sme sa o mojich predstavách v súvislosti s jeho miestom v tíme. Veľmi sa tešil, že s ním počítam," citoval kormidelníka SR facebookový profil Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Coppa Italia»Strelca pochválil aj tréner Calzona. Do reprezentácie s ním počíta