Tréner Svätého Jura: Verím, že Slovan príde v najväčšej sile

Futbalisti ŠK Svätý Jur.
Futbalisti ŠK Svätý Jur. (Autor: ŠK - facebook)
Ivan Mriška|4. aug 2023 o 14:00

Lukáš Galovič chce zanechať svoj rukopis.

SVÄTÝ JUR. Svätý Jur je malé 6-tisícové mestečko, ktoré preslávilo vinárstvo. To tam má vyše sedemstoročnú tradíciu.

Futbal nepatrí medzi hlavné domény mesta na juhozápadnom Slovensku. Miestny ŠK pôsobí aktuálne v piatej najvyššej súťaži, aj v tej sa ledva udržal.

Bývalý druholigista verí, že klubu svitá na lepšie časy. Štartom by mohol byť zápas histórie, ktorí miestni amatérski futbalisti odohrajú v Slovnaft Cupe.

Na svojom trávniku vyzvú 29-násobného majstra (13 titulov v ére samostatnosti) – ŠK Slovan Bratislava.

„Pred Slovanom máme veľký rešpekt, je to klub najväčších kvalít na Slovensku. V posledných desiatich rokoch sme sa stretli v pohári s prvoligistami dvakrát, ale privítať trinásťnásobného majstra Slovenska bude výnimočná udalosť,“ pre Sportnet povedal tréner ŠK Svätý Jur Lukáš Galovič.

Náročná výzva

Bývalý lodivod mládežníckych kategórií Slovana predpokladá, že zápas priláka väčšie množstvo divákov a pre mesto a klub to bude veľký futbalový sviatok.

„Bude veľmi náročné pripraviť sa po taktickej stránke. Na tak kvalitného súpera. Rozhodne však chcem na ihrisku zanechať svoj rukopis a prezentovať sa hrou, na ktorej dlhodobo pracujeme v tréningovom procese,“ dodal.

Pred zápasmi v piatej lige hráčom rozpráva motivačné vety. V tomto stretnutí bude podľa neho o motiváciu postarané.

„Chcem, aby si hráči zápas s profesionálmi užili. Pretože futbal na amatérskej úrovni sa robí pre radosť,“ uviedol Galovič.

Majú viacero legionárov

Zápas proti Slovanu si futbalisti Svätého Jura vybojovali triumfom 3:0 nad Jarovcami Bratislava. V predkole Slovanft Cupu zdolali NŠK 1922 Bratislava 2:1.

„Je to pre mňa zadosťučinenie. Na Slovane som pôsobil vyše dva roky. Som vďačný za toto obdobie, že som sa mohol rozvíjať medzi najlepšou trénerskou elitou na Slovensku,“ povedal spokojne.

Hoci hrá Svätý Jur len v piatej lige, v jeho kádri je viacero legionárovi. Sú to Igwe Ogudu, Emmanuel Okey Ozoemenna, Zephranus Chukwuka Nlebedim či Chidiebere Romanus Madubuegwu.

„Máme vytvorenú akúsi fúziu s nigérijským tímom v Lagose. Myslím, že hráči z afrického kontinentu sú pre náš trh zaujímaví. Naším cieľom je posunúť týchto chlapcov do vyšších líg,“ prezradil.

Tréner: Som realista

Zápas Svätého Jura proti Slovanu Bratislava bude súbojom tímov z dvoch rozdielnych svetov. Galovič si to uvedomuje.

„Som realista. Ale ako tréner verím svojmu tímu a aj v pozitívny výsledok,“ podotkol.

Súboj by sa mal hrať v stredu 23. augusta o 17:00 h. S veľkou pravdepodobnosťou sa však termín bude meniť. Pre povinnosti Slovana v Lige majstrov.

„Prajem si, aby súper prišiel v čo najsilnejšej zostave, aby sa moji hráči mohli porovnať so schopnosťami najlepších. Tiež by som bol rád, keby diváci v meste videli tých najlepších hráčov, ktorí behajú po slovenských trávnikoch,“ uzavrel tréner ŠK Svätý Jur Lukáš Galovič.

Pohárová súťaž bude mať v tomto ročníku rekordný počet účastníkov. Do boja o trofej sa zapojí dovedna 280 tímov, čo je o 25 viac než v uplynulej sezóne.

Do ročníka 2023/2024 Slovnaft Cup sa prihlásilo 31 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 72 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 47 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 31 treťoligistov.

/Pavúk súťaže nájdete na tomto odkaze >>>/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tréner Svätého Jura: Verím, že Slovan príde v najväčšej sile