Xavimu sa remíza v Neapole málila: Zaslúžili sme si vyhrať, 75 minút sme boli lepší

Tréneri Xavi a Francesco Calzona (v pozadí) počas zápasu Ligy majstrov SSC Neapol - FC Barcelona.
Fotogaléria (14)
Tréneri Xavi a Francesco Calzona (v pozadí) počas zápasu Ligy majstrov SSC Neapol - FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
REUTERS, TASR|22. feb 2024 o 10:20

Zaspali sme v obrane a Neapol dokázal z prvej strely na bránu vyrovnať, komentoval tréner FC Barcelona.

NEAPOL. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona mal po tom, čo sa zároveň stal aj hlavným koučom SSC Neapol, poriadne náročnú úlohu.

Hneď po jeho príchode k tímu vyzval v prvom osemfinále Ligy majstrov veľkoklub FC Barcelona. Neapol doma s Kataláncami uhral remízu 1:1 a pred odvetou je všetko otvorené.

Fotogaléria zo zápasu SSC Neapol - FC Barcelona (Liga majstrov)

Nerozhodný výsledok sa však málil trénerovi favorita Xavimu Hernándezovi. Ten bol síce spokojný s výkonom svojich zverencov, ale nemohol sa ubrániť pocitu, že výsledok mohol byť lepší.

Barcelona nevyužila viacero príležitostí na skórovanie, v 60. minúte sa presadil iba hviezdny Robert Lewandowski.

Katalánci však vedenie nedokázali navýšiť a o 15 minút neskôr prišiel trest, keď na konečných 1:1 vyrovnal Victor Osimhen.

VIDEO: Reakcie trénerov po zápase SSC Neapol - FC Barcelona

"Bol to zápas, v ktorom sme boli 75 minút lepší. Potom sme však zaspali v obrane a Neapol dokázal z prvej strely na bránu vyrovnať," komentoval po zápase Xavi.

"Aj taká býva niekedy Liga majstrov, súper dokáže potrestať každú chybu. Škoda, že po góle Roberta Lewandowského sme nepokračovali v útočnej aktivite a nehrali viac na polovici Neapola," pokračoval.

O barcelonskej výhre mohol rozhodnúť v nadstavenom čase Ilkay Gündogan, ale jeho strela ľavačkou preletela tesne vedľa žrde.

"Zaslúžili sme si vyhrať, ak však zopakujeme tento výkon aj v odvete, máme veľkú šancu postúpiť medzi elitnú osmičku. Pozitívne je, že si dokážeme vypracovať veľa gólových príležitostí, no musíme zlepšiť efektivitu v zakončení," zdôraznil Xavi.

"Myslím si, že sme odohrali skvelý zápas, a to v ofenzíve aj defenzíve. Odchádzam však spokojný. Spokojný, ale trochu trpký, pretože z môjho pohľadu sme mohli vyhrať," dodal.

Barcelona privíta Neapol v odvetnom zápase 12. marca. Do diania v La Lige sa vráti v sobotu, keď doma nastúpi proti Getafe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Xavimu sa remíza v Neapole málila: Zaslúžili sme si vyhrať, 75 minút sme boli lepší