Šéf lídra krajskej súťaže: Čo by robili bez troch Brazílčanov?

Starotekovčania vedú VI. ligu V, zľava Kristián Herc, Jakub Kováč, Szabolcs Jakubík, Miroslav Žilka a Damian Hostinský.
Starotekovčania vedú VI. ligu V, zľava Kristián Herc, Jakub Kováč, Szabolcs Jakubík, Miroslav Žilka a Damian Hostinský. (Autor: ŠK Sokol)
Marián Dragúň|17. sep 2024 o 08:30

Pred rokom mali šesť bodov, teraz pätnásť a sú prví.

STARÝ TEKOV. Takto pred rokom mal Sokol Starý Tekov po šiestich kolách východnej skupiny šiestej ligy HUMMEL ZsFZ na svojom konte šesť bodov.

Nakoniec finišoval na solídnom siedmom mieste, no keď mu toto leto odišiel - po štyroch rokoch - kanonier Marek Tóth, ktorý bol predvlani aj najlepším strelcom celej súťaže, v regióne Tekova sa s veľkým otáznikom čakalo, ako zvládnu sokoli novú sezónu.

Padli iba v okresnom derby

Červeno-bieli však zatiaľ prekvapujú nielen súperov, ale aj vlastných priaznivcov.

Po šiestich kolách a pred dvomi stretnutiami na vlastnom trávniku figurujú šokujúco na najvyššom stupienku, keď vyhrali päť zápasov a iba vo veľkom levickom okresnom derby štvrtého kola prehrali pred návštevou štyristo divákov v druhých Podlužanoch najtesnejšie 1:0.

„V čase zápasu sa nikde na okolí nehralo, prišlo veľa divákov, lenže prvý polčas bol na malom ihrisku viac o bojovnosti a aj tvrdších súbojoch.

My sme sa nevyhli chybe hneď v druhej minúte, po ktorej nasledoval gól, no v druhom polčase sme zlepšili hru, viac sa hralo na polovici domácich, ktorí to však nakoniec ukopali.

Zápasu by určite viac svedčala remíza. Musím však povedať i to, že aj Podlužany sa oproti minulej sezóne výrazne zlepšili,“ vrátil sa k nedávnemu šlágru kola prezident ŠK Sokol Starý Tekov Ján Setei.

Ďalej sa dočítate aj toto

  • Koľko rokov má kanonier lídra?
  • Odkiaľ získali repre futsalistu?
  • Na čom si zakladá nový tréner?
  • Prečo nechcú legionárov?
  • Koľko dedín v 6. lige nemá cudzinca?
  • Za čo vylúčili Brazílčana Claudia?

Získali „repre“ futsalistu

Namiesto spomínaného Mareka Tótha prišla v lete do mužstva jediná posila „zvonku“, Szabolcs Jakubík zo štvrtoligových Levíc.

Inak pribudli nádejní dorastenci Martin Hajko, Samuel Kern, Michal Hajko, Dávid Kováč a aj strelecká hviezdička, ktorá je aktuálne druhým najlepším strelcom šiestej ligy, 18-ročný Andrej Kúdeľa. Všetci domáci mladíci pritom môžu ešte vypomáhať dorastu ŠK Sokol.

V tradičnom šiestoligovom klube, v ktorom vôbec nezabúdajú na prácu s mládežou, došlo pred touto sezónou k zmene na poste trénera, keď Petra Najnera nahradil Henrich Kováč. Prečo, pýtal sa Sportnet šéfa klubu.

„Tréner Najner mi už po zimnej prestávke naznačoval, že sezónu ešte dokončí, ale potom si dá zo zdravotných dôvodov vo futbale pauzu.

Vzniknutú situáciu sme vyriešili tak, že k mužom sme preradili trénera štvrtoligového dorastu Henricha Kováča, s ktorým prišlo aj niekoľko naozaj šikovných dorastencov.

K nim sme zo Slovana Levíce získali spomínanú posilu do útoku, ľavonohého Szabolcsa Jakubíka, ktorý hráva aj futsal za prvoligové Levice a práve tento týždeň je na zraze slovenskej reprezentácie v Šamoríne.

Musím povedať, že vynikajúcu techniku z futsalu dokáže využívať aj na veľkom ihrisku a zatiaľ nám v zápasoch veľmi pomohol.“

S jedlom rastie chuť

„Podstatné však je, že tréner Kováč si vyslovene zakladá na kondičnej pripravenosti mužstva, zvýšil počet tréningov týždenne na tri, hráči to prijali a účasť je veľmi dobrá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Šéf lídra krajskej súťaže: Čo by robili bez troch Brazílčanov?