Mladí Slováci prehrali na domácich ME aj s Talianmi, opäť nestrelili ani gól

Futbalisti Talianska do 19 rokov.
Futbalisti Talianska do 19 rokov. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
Sportnet, TASR|21. jún 2022 o 19:20 (aktualizované 21. jún 2022 o 20:43)

Slovensko dnes prehralo druhý zápas na ME vo futbale do 19 rokov 2022 (EURO U19 2022), pozrite si priebeh a konečný výsledok.

ME vo futbale do 19 rokov 2022 - skupina A

Slovensko - Taliansko 0:1 (0:1)

Gól: 33. Ambrosino

ŽK: Hollý - Mulazzi, Casadei, Ghilardi, Nasti

Rozhodoval: Kikačeišvili (Gruz.)

8235 divákov

Slovensko: Baláž - Mičuda, Luka, Ujlaky, Šikula (72. Kopásek) - Oravec (74. Halabrín), Hollý, Szolgai (46. Griger) - Šnajder (46. Kóša), Jambor, Sauer (64. Gajdoš)

Taliansko: Desplanches - Mulazzi, Ghilardi, Coppola, Giovane - Casadei, Faticanti, Fabbian (79. Terracciano) - Miretti (85. Fontanarosa) - Nasti, Ambrosino (59. Volpato)

TRNAVA. Slovenskí reprezentanti prehrali aj druhý zápas na ME vo futbale do 19 rokov 2022 (EURO U19 2022). Talianom v skupine A podľahli tesne 0:1.

Jediný gól strelil v 33. minúte Giuseppe Ambrosino, Taliani predtým dvakrát trafili brvno.

V utorok sa ešte od 20.00 h hral v Dunajskej Strede duel medzi Rumunskom a Francúzskom.

Zverenci Alberta Rusnáka sa najbližšie v piatok 24. júna o 17.30 h opäť v Trnave stretnú v zápase o všetko s Rumunskom.

Do semifinále postúpia prvé dva tímy z oboch skupín. O MS vo futbale U19 2023 v Indonézii zabojujú aj tímy z 3. miesta v skupine.

Tabuľka skupiny A na ME vo futbale U19 2022

Priebeh zápasu Slovensko - Taliansko na ME vo futbale U19 2022

I. polčas:

Tréner domácich Albert Rusnák spravil po otváracom debakli od Francúzov 0:5 až šesť zmien v základnej zostave. Chýbal aj stopér Samuel Kóša, najväčší líder tímu.

Rusnákovi zverenci vyrukovali proti ďalšiemu favoritovi smelo a s vysokým napádaním. Už v 5. minúte založili Slováci protiútok, na ktorého konci v sľubnej šanci prestrelil Oravec.

V 21. minúte Jambor prenikol do šestnástky a poslal nebezpečnú prihrávku popred bránku, k zakončeniu sa však nedostal žiaden z jeho spoluhráčov.

Z následného tlaku vyťažili Slováci priamy kop a Jambor prudkou strelou natiahol talianskeho brankára Desplanchesa.

O päť minút neskôr si svoju prvú vyloženú príležitosť vypracovali Taliani. Miretti, ktorý bol jediný nováčik v základnej zostave v porovnaní s úvodným víťazstvom nad Rumunskom 2:1, sa prebojoval do šestnástky a trafil brvno, dorážku nezužitkoval Fabbian.

Na konci prvej polhodiny sa v pokutovom území uvoľnil Ambrosino a zatočenou strelou trafil opäť brvno.

V 33. minúte však už ten istý hráč otvoril skóre, vo finálnej fáze rýchlej akcie ho na ľavej strane šestnástky našiel Miretti a Ambrosino ľavačkou nekompromisne zakončil.

II. polčas:

Domáci vstúpili aj do druhého dejstva nebojácne, po dvojnásobnom polčasovom striedaní zmenili rozostavenie na 5-3-2, dvojicu hrotových útočníkov tvorili Jambor a čerstvý Griger.

Slováci sa postarali aj o úvodný zaujímavý moment po zmene strán, ale lopta nedoputovala k voľnému Sauerovi.

Taliani sa rozbiehali pomalšie na začiatku oboch polčasov, v tom druhom sa však na rozdiel od prvého nedokázali dostať do tempa a zahrávali sa s osudom súboja.

V 77. minúte nevyužil možnosť na poistenie najtesnejšieho náskoku Nasti, ktorý vnútri veľkého vápna osamotený hlavičkoval nepresne.

Slováci mali najväčšiu šancu na vyrovnanie o tri minúty neskôr, keď Mičuda odcentroval z pravého krídla na bližšiu žrď, na loptu si naskočil Jambor a jeho hlavičku zastavil na bránkovej čiare Desplanches.

V závere riadneho hracieho času to ešte oblúčikom vyskúšal striedajúci Kopásek, no tesne minul.

Hlasy po zápase:

Albert Rusnák st., tréner SR 19: "Vnímam sklamanie, chceli sme to uhrať minimálne na remízu. Chceli sme dať gól, keď nebudeme dávať góly, nemôžeme vyhrávať zápasy. Pre mňa osobne je to sklamanie z výsledku, keď to porovnám s predchádzajúcim zápasom, v predvedenej hre bolo určité zlepšenie. Celkom solídne sme to zvládli takticky a v defenzíve, ale musíme predviesť viac v ofenzíve."

Dominik Hollý, stredopoliar SR 19: "Zápas sme podľa mňa odohrali celkom dobre. V prvom polčase mali oni nejaké šance, potom nám dali gól po strate lopty. My sme tiež mali nejaké šance, škoda, že sme nedali gól. V druhom polčase sme podľa mňa hrali veľmi dobre, opäť však škoda, že sme nestrelili gól, aby sme aspoň vyrovnali a aby sme tu uhrali aspoň nejaký bodík. Musím povedať, že je to lepšie ako to, čo sme hrali proti Francúzsku. Chalani hrali veľmi dobre, dúfam, že v ďalšom zápase tento výkon minimálne zopakujeme."

Jakub Luka, obranca SR 19: "Chýbala nám úspešnosť v koncovke. Vypracovali sme si nejaké sľubné šance, ktoré sme, žiaľ, nepremenili. Súper mal možno dve, tri príležitosti, jednu sa mu podarilo premeniť. Nanešťastie pre nás, prehrali sme 0:1."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Mladí Slováci prehrali na domácich ME aj s Talianmi, opäť nestrelili ani gól