Slovanu hrozí najťažší súper, Žiline kat Ružomberka. Koho im môžu vyžrebovať?

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|20. jún 2023 o 09:45

Zúžili výber, slovenské tímy dostanú jedného z piatich súperov.

NYON. Slovenské futbalové kluby už o niekoľko hodín spoznajú súpera v prvom kole kvalifikácie európskej pohárovej súťaže.

Slovenský majster začína svoju cestu v Lige majstrov, predstaviteľov Slovana Bratislava však predvýber určite nepotešil.

Prvého súpera sezóny spoznajú aj Dunajská Streda a Žilina, ktoré štartujú v prvom kole kvalifikácie Európskej konferenčnej ligy.

Spartak Trnava začína až v druhom, súpera spozná v stredu. Utorňajší žreb Ligy majstrov sa začína o 14.00 h a Konferenčnej ligy o hodinu neskôr.

Žrebuje sa v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Slovanu ostala najväčšia hrozba

UEFA rozdelila účastníkov do niekoľkých skupín po päť nasadených a päť nenasadených účastníkov, z ktorých vzídu konečné dvojice súperov.

Belasých zaradili do druhej skupiny, rovnako ako azerbajdžanský Karabach, fínske HJK Helsinki, estónsku Floru Tallinn a slovinskú Olimpiju Ľubľana.

Zaujímavosťou je, že práve so slovinským klubom sa Slovan stretne v rámci herného sústredenia v Rakúsku.

Medzi nenasadenými mužstvami, ktoré budú súpermi tejto pätice, je aj zrejme najnáročnejší súper, majster poľskej Ekstraklasy a vlaňajší kat Trnavy Raków Čenstochová.

Slovan sa môže stretnúť aj s gibraltárskym Lincoln Red Imps FC, ktorého minulý rok vyradil v 3. kvalifikačnom kole Európskej ligy a stretol sa s ním aj v skupine Konferenčnej ligy, kde ho dvakrát zdolal.

Medzi prijateľnejších možných súperov patrí lotyšský Valmiera FC, severoírsky Larne FC a luxemburský FC Swift Hesper.

Žilina môže pomstiť Ružomberok

Dunajská Streda bude v prvom kole kvalifikácie Európskej konferenčnej ligy jasným favoritom.

V piatej skupine figuruje spolu s arménskym Pjunikom Jerevan, súperom Slovana z minuloročnej európskej skupiny, lotyšským RFS, kazašským Tobolom Kostanaj a moldavským Milsami Orhei.

Tieto tímy si podelia nasledovných súperov: severomacedónsky FK Skopje, litovský Panevezys, fínsky FC Honka Espoo, gruzínsky FC Dila Gori a estónsky JK Narva Trans.

Žilina figuruje vo štvrtej skupine ako nenasadená. Do pohárovej Európy sa dostala cez play-off, keď vo finále zdolala Ružomberok.

A práve vlaňajší premožiteľ Liptákov je medzi päticou možných žilinských súperov, teda medzi nasadenými tímami.

FC Riga z Lotyšska dopĺňa severomacedónsky klub Škendija 79 či estónska Levadia Tallinn. Prijateľnejšími súpermi sú HB Tórshavn z Faerských ostrovov a severoírsky Crusaders FC.

Žilina si týchto súperov podelí s fínskym FC Haka Valkeakoski, írskym Derry City, islandským Víkingur Reykjavík a waleksým Haverfordwest County.

Spartak Trnava sa dozvie päť potenciálnych súperov v stredu ráno, žreb prebehne v poobedňajších hodinách.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Slovanu hrozí najťažší súper, Žiline kat Ružomberka. Koho im môžu vyžrebovať?