Rus v Slovane končí. Na Slovensku sa nepresadil, vracia sa domov

Kirill Nikitin v drese Slovana Bratislava U21.
Kirill Nikitin v drese Slovana Bratislava U21. (Autor: druhaliga.sk)
Michal Šášky|11. jún 2023 o 19:30

Kirill Nikitin posilní Chabarovsk.

BRATISLAVA. Ruský ofenzívny futbalista Kirill Nikitin sa po dvoch rokoch v Slovane Bratislava vracia do rodnej krajiny. Za A-tím neodohral ani jeden majstrovský zápas.

Dvadsaťročný krídelník hrával za druholigovú juniorku. Aj keď na ihrisku upútal, v práve skončenej sezóne nestrelil ani jeden gól.

„Je to zaujímavý, rýchlostný hráč, má výbornú ľavačku a skvelý ťah na bránu,“ hovoril o Nikitinovi pre Sportnet tréner juniorky Slovana Vladimír Gála.

„Je to veľmi perspektívny futbalista, s ktorým určite rátame do budúcna. Už v lete sa pripravoval s A-tímom, čo na ňom bolo cítiť v dobrom slovazmysle,“ vravel ešte na jeseň.

Vzhľadom na vojnu, ktorú rozpútalo Rusko na Ukrajine, nemal ľahkú adaptáciu. „Je to 19-ročný chlapec, ktorý je odlúčený od rodiny,“ vysvetľoval Gála.

Ruský mládežnícky reprezentant z kategórie do 17 či 18 rokov sa po skončení kontraktu v Slovane vracia do rodnej krajiny.

Od leta bude kmeňovým hráčom ruského druholigistu SKA Chabarovsk. Stále však môže hrať nastupovať aj za juniorské mužstvo.

Informoval o tom portál Transfermarkt.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Rus v Slovane končí. Na Slovensku sa nepresadil, vracia sa domov