Rus zo Slovana bude na Vianoce sám. Tréner juniorky chváli aj vyradených z áčka

Vladimír Gála, tréner ŠK Slovan Bratislava U21.
Vladimír Gála, tréner ŠK Slovan Bratislava U21. (Autor: skslovan.com)
Michal Šášky|23. dec 2022 o 06:00

Vyzdvihol futbalistov z juniorky Slovana Bratislava.

V minulosti bola akadémia Slovana Bratislava najprestížnejšou v krajine, zbierala tituly, vychovávala reprezentantov. Dlhé roky však hľadal klub posily inde než medzi odchovancami.

V poslednom období sa v A-tíme opäť objavuje niekoľko nádejných talentov, brankár Dominik Greif či útočník Dávid Strelec prestúpili do najlepších líg sveta.

Mladí slovanisti skončili v uplynulých dvoch sezónach II. ligy zakaždým v pásme zostupu. Vždy sa zachránili na úkor tímov, ktoré nemali ambíciu hrať celoslovenskú súťaž.

Avšak tentoraz na jeseň dosiahli až nečakane dobré umiestnenie. Kvalitnú polsezónu sme zanalyzovali s trénerom Slovana U21 VLADIMÍROM GÁLOM.

Čo sa v rozhovore dozviete:

  • Ako hodnotí vydarenú jeseň juniorky Slovana v II. lige?
  • Ako sa mu spolupracovalo s vyradenými hráčmi áčka?
  • Má niektorí z juniorov potenciál na Fortuna ligu?
  • V akom stave je po zranení Marián Chobot?
  • Ako sa prejavil ruský futbalista Kirill Nikitin?

Ak by vám niekto pred sezónou povedal, že v úvode sa dostanete na čelo tabuľky a zimovať budete na šiestom mieste, ako by ste reagovali?

Pred začiatkom sezóny nikto s takou prognózou neprišiel, tak veru ani neviem. Ale teraz, keď je to fakt, musím priznať, že sme s niečím takým nerátali ani my. Postavenie v tabuľke, ale najmä mnohé zápasy, ktoré sme zvládli na výbornú, sú pre nás príjemným prekvapením.

Čo sa zmenilo, že belasá omladina už nebojuje o záchranu, ale hrá o vyššie priečky?

Podarilo sa nám chlapcov v úvode sezóny správne nabudiť. Je tiež vidieť, že sú po dvoch rokoch v tejto súťaži vyhratejší, skúsenejší a ostrieľanejší. Na rôzne herné situácie vedia reagovať rýchlejšie a správnejšie, ukázali to aj v ťažkých zápasoch. Nie všetky nám síce vyšli výsledkovo podľa našich predstáv, ale to je výzva do jarnej časti.

S čím konkrétne ste boli na jeseň nespokojní?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rus zo Slovana bude na Vianoce sám. Tréner juniorky chváli aj vyradených z áčka