Ako reorganizácia zmení Bratislavu? Kluby uprednostňujú regionálne súťaže

Hráči FC - Žolík Malacky.
Hráči FC - Žolík Malacky. (Autor: facebook/FC - Žolík Malacky)
Michal Šášky|1. júl 2022 o 12:00

Prečo Malacky odmietli tretiu ligu?

BRATISLAVA. Víťaz mohol ísť do druhej ligy, ďalší traja do západoslovenskej skupiny tretej najvyššej súťaže. Bratislava však dlho nevedela, ako ju zmení reorganizácia.

Jesenný majster z Ivanky pri Dunaji sa už v zime zdráhal účasti v celoslovenskej súťaži, nevedel by vraj ustáť ani III. ligu Západ. Ďalšie kluby sa vyhýbali veľkým vyhláseniam.

Ani Slovan nebol istotou

Hlavnou zmenou po reorganizácii bude zúženie tretej ligy zo súčasných štyroch skupín len na dve - Západ a Východ. O svoju samostatnú skupinu prídu od sezóny 2022/2023 kluby zo stredného Slovenska i Bratislavy.

Pod Bratislavský futbalový zväz (BFZ) budú patriť:

  • Majstrovstvá regiónu Bratislava - IV. liga (16 účastníkov)
  • V. liga (16 účastníkov)

Po tom, ako Ivanka prehrala dva z posledných štyroch zápasov minulej sezóny, sa víťazom III. ligy Bratislava stal FK Rača. Klub mestskej časti hlavného mesta druholigovú výzvu prijal. Hrať ju bude na svojom štadióne.

„Boli ho pozrieť zástupcovia Komisie pre štadióny a ihriská (KŠI), musia odstrániť pár vecí, ktoré sa týkajú sedačiek či rozmerov šatne. Ale inak je klub právoplatne zaradený do II. ligy,“ potvrdil pre Sportnet vedúci sekretár BFZ Ján Farbula.

Rača v druhej lige rozšíri počet bratislavských klubov, dlhšie ju hráva Petržalka a na Pasienkoch zase juniorka Slovana.

Belasá omladina mala podľa pravidiel zostúpiť do tretej ligy, no pre nedostatok tímov dostala možnosť doplniť účastníkov o level vyššie. Istý čas sa dokonca špekulovalo o jej zrušení.

„Rohožník ako najlepšie postavený tím v rámci zostupových pozícií túto možnosť nevyužil, hneď za ním bol v minuloročnom poradí ŠK Slovan Bratislava U21, konkrétne na štrnástom mieste. Slovan vyjadril záujem pokračovať s rezervným tímom v druhej najvyššej súťaži,“ píše sa na webe Slovana.

V III. lige Západ mali tiež podľa pravidiel isté miesto tri bratislavské treťoligové kluby, no ponúknuté miesta napokon využili iba dve.

Účasť prisľúbili Inter Bratislava, hrávajúci domáce zápasy v Stupave, a Vrakuňa, ktorá paradoxne skončila v tejto sezóne až šiesta.

Ostatné kluby neprejavili záujem z dôvodu nevyhovujúcej infraštruktúry štadiónov či pre finančnú náročnosť súťaže.

Sportnet prináša prehľad, ako by v súčasnosti vyzerali jednotlivé súťaže podľa aktuálnych prihlášok klubov. Na tie mali kluby čas do konca júna (30. júna o 23:59).

Kde sú dnes kluby z III. ligy Bratislava?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ako reorganizácia zmení Bratislavu? Kluby uprednostňujú regionálne súťaže