Slovan je vo forme, Ružomberok zdolal tradičným výsledkom

Radosť futbalistov Slovana Bratislava.
Radosť futbalistov Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|7. nov 2021 o 16:52 (aktualizované 7. nov 2021 o 20:43)

Jediný gól strelil Jaromír Zmrhal.

Fortuna liga - 14. kolo

Slovan Bratislava - Ružomberok 1:0 (1:0)

Gól: 12. Zmrhal

Rozhodovali: Prešinský - Somolányi, E. Weiss, 3015 divákov

Slovan: Šulla - Hrnčár, Kašia, De Marco, Vojtko (90. Abena) - Kankava, Lichý - Green (90. Rabiu), Weiss ml. (76. Agbo), Zmrhal (76. Čavrič) - Mráz (44. Henty)

Ružomberok: Krajčírik - Fabiš, J. Maslo (74. Mrva), Luka, Madleňák - Kochan - Kostadinov (62. Rymarenko), Luterán (87. Múdry), Takáč (87. Ďungel), Regáli - Bobček (62. Boda)

/Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava majú za sebou úspešný týždeň. Po tom, čo v zápase Európskej konferenčnej ligy zdolali gibraltársky klub Lincoln Red Imps 4:1 si v nedeľu pripísali víťazstvo aj v domácej súťaži.

V zápase 14. kola zdolali na domácej pôde Ružomberok 1:0. Jediný gól strelil na Tehelnom poli už v 12. minúte český reprezentant Jaromír Zmrhal.

Zaujímavosťou je, že rovnaký výsledok sa zrodil aj v prvom vzájomnom zápase v tejto sezóne, no vtedy pred domácimi fanúšikmi vyhrali Ružomberčania.

Výsledok 1:0 je mimoriadne častý v posledných meraniach síl.

Od roku 2020 sa týmto skóre skončil zápas medzi Slovanom a Ružomberkom v piatich zo siedmich zápasov, pričom štyrikrát takto uspeli "belasí".

Priebeh zápasu Slovan Bratislava - Ružomberok

I. polčas:

Prvý polčas priniesol zaujímavý futbal a jeden gól. V 12. minúte sa oň postaral český reprezentant Zmrhal. Ten sa zastreľoval už v 6. minúte, no Krajčírik mu pohotovým zákrokom zmaril prudkú strelu.

Onedlho si všetko vynahradil, keď sa dostal k lopte v šestnástke a bez prípravy otvoril skóre. Bol to jeho šiesty gól v tejto sezóne Fortuna ligy.

Hostia odpovedali šancou Kostadinova, ktorý bol v podobnej pozícii ako Zmrhal, ale na rozdiel od neho prestrelil bránku.

Náskok "belasých" mohol v 38. minúte zvýšiť Green, ale jeho šancu po úniku zmaril brankár Krajčírik. Krátko nato sa Green dostal k zakončeniu hlavou a trafil brvno.

Hostia mali v nadstavenom čase sľubnú príležitosť vyrovnať, ale Madleňák po Takáčovej prihrávke minul bránku.

II. polčas:

Zaujímavé momenty priniesla 52. minúta, keď Krajčírik najskôr zmaril strelu Kankavu a v následnom protiútoku sa do šance dostali hostia. Regáli sa však dostal do ostrého uhla a jeho následná strela neprekvapila brankára Šullu.

Ružomberčania boli blízko k vyrovnaniu aj po strele Kochana, no domáci brankár podržal svoj tím pohotovým zákrokom na bránkovej čiare.

Skóre už nezmenila ani šanca Kankavu v nadstavenom čase. Slovan vyhral najtesnejším rozdielom a na čele tabuľky má náskok šiestich bodov.

Hlasy po zápase:

/zdroj: skslovan.com/

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Dnes možno prvýkrát pochválim mužstvo za bojovnosť, pretože nie je ľahké vyhrávať každý zápas. Nie je to výhovorka, ale cesta z Gibraltáru nás doslova 'zabila', vrátili sme sa v piatok podvečer, hneď na druhý deň sme mali sústredenie. Nastúpilo sedem čerstvých hráčov, no tá cesta vás niekedy doslova zabije, hráčov poznám za polrok dobre a videl som to na nich.

Z tohto pohľadu som s výkonom spokojný, čo sa týka bojovnosti a vytvárania šancí, realizácia bola horšia, preto sme vyhrali len 1:0. Mali sme veľa šancí, takisto Ružomberok mal dobré veci najmä zo štandardiek, pri ktorých sme boli trochu nepozorní, napriek zmene z priestorovej obrany na osobnú. V tejto chvíli a v situácii, v akej sme boli, je dôležité, že sme vyhrali.

Krátko si oddýchneme a popracujeme na herných veciach i kondícii. Osem hráčov ide do reprezentácií, tréningový proces bude úplne iný, ale verím, že dobijeme baterky po fyzickej i psychickej stránke. Po pauze bude program zase náročný, ideme do Michaloviec a potom máme doma možno pre niektorých životný zápas. Musíme sa na to pripraviť."

Peter Struhár, tréner Ružomberka: "Musím sa priznať, že sme do zápasu šli s určitým zámerom. Chceli sme mať zabezpečenú obrannú formáciu, no musím povedať, že Slovan hral v prvom polčase lepšie než my. Vytváral si šance, z čoho pramenil aj gól, a vytvoril si ešte ďalšie príležitosti.

Po inkasovanom góle začali hrať chlapci akoby odvážnejšie, šancu mal Kostadinov, možno takú istú ako Slovan, ale nepremenil ju. Slovan si vytvoril ešte jeden samostatný nájazd, musím pochváliť nášho brankára, ktorý veľmi dobre zakročil. Teší ma najmä celý druhý polčas, hrali sme o dosť kvalitnejšie než v tom prvom a myslím si, že aj lepšie než Slovan.

Musím svojich hráčov pochváliť, podali slušný výkon. Mali sme nejaké zmeny, za výkon pochválim mladého Luku. Tak ako sme doma zaslúžene zdolali Slovan, tak tentoraz súper strelil gól a myslím si, že mal aj o jednu-dve šance viac."

Tabuľka

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
22
16
5
1
52:16
53
R
V
V
R
R
2
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
22
13
6
3
29:12
45
R
R
R
V
V
3
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
22
11
8
3
39:17
41
V
P
V
R
R
4
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
22
10
6
6
28:23
36
V
P
R
R
R
5
ŠKF SereďŠKF SereďŠKF Sereď
22
9
5
8
28:28
32
V
V
V
P
R
6
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
22
8
6
8
34:33
30
P
V
P
R
V
7
FK SenicaFK SenicaFK Senica
22
7
6
9
21:32
27
V
P
P
V
V
8
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
22
6
7
9
32:33
25
R
R
V
P
P
9
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
22
7
2
13
20:31
23
P
P
P
V
P
10
MFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský Mikuláš
22
5
6
11
27:43
21
R
V
R
R
R
11
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
22
4
7
11
22:36
19
P
V
R
P
R
12
FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa
22
2
4
16
19:47
10
P
P
P
R
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan je vo forme, Ružomberok zdolal tradičným výsledkom