UEFA potvrdila súpisky. Konferenčnú ligu si nezahrajú dvaja slovanisti

Hráči ŠK Slovan Bratislava.
Hráči ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet, SITA|7. sep 2021 o 15:20

Prvé zápasy skupinovej časti sú na programe už v utorok 14. septembra.

BRATISLAVA. Slovenský defenzívny stredopoliar Jakub Hromada si vo farbách Slavie Praha nezahrá v jesenných dueloch skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 proti holandskému Feyenoordu Rotterdam, nemeckému Unionu Berlín a izraelskému tímu Maccabi Haifa.

Dôvodom je dištanc na tri stretnutia, ktorý 25-ročnému košickému rodákovi udelila Európska futbalová únia (UEFA) za verbálny konflikt s hlavný rozhodcom odvety play-off EL na pôde poľskej Legie Varšava.

"Dostal trest na tri zápasy a na súpiske nefiguruje," informuje oficiálny web Slavie, ktorú čaká spolu šesť duelov.

Medzi kvartetom útočníkov, s ktorými tréner Jindřich Trpišovský ráta, nechýba slovenský reprezentačný útočník Ivan Schranz.

UEFA na svojom webe zverejnila potvrdené súpisky ďalších účastníkov Európskej konferenčnej ligy, vrátane Slovana Bratislava.

Tréner Vladimír Weiss starší má na zápasy proti tímom FC Kodaň z Dánska, PAOK Solún z Grécka a Lincoln Red Imps z Gibraltáru k dispozícii troch gólmanov, ôsmich obrancov, desiatich stredopoliarov a piatich útočníkov.

Medzi hráčmi na súpiske nechýbajú spomedzi najnovších akvizícií obranca Matúš Vojtko, krídelník Andre Green, útočník Samuel Mráz, defenzívny stredopoliar Uche Agbo či ofenzívny univerzál Adler da Silva.

Naopak, nezmestili sa na ňu nielen zranení Lucas Lovat a David Holman, ale miesto sa neušlo ani brankárovi Matúšovi Ružinskému či stredopoliarovi Alenovi Mustafičovi z Bosny a Hercegoviny. Obaja figurujú v A-tíme na webe Slovana.

V súťaži by si mali zahrať aj ďalší Slováci - Matúš Bero (Arnhem), Tomáš Hubočan, Michal Ďuriš (obaja Omonia Nikózia) či Jakub Považanec (Jablonec).

Prvé zápasy skupinovej časti súťaže sú na programe už v utorok 14. septembra, väčšina tímov do hry vstúpi o dva dni neskôr.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»UEFA potvrdila súpisky. Konferenčnú ligu si nezahrajú dvaja slovanisti