Škriniarov Inter privíta Bayern, Plzeň ide po jedenástich rokoch na Camp Nou

Milan Škriniar a Joaquin Correa v drese Interu Miláno.
Milan Škriniar a Joaquin Correa v drese Interu Miláno. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. sep 2022 o 00:00

SSC Neapol so Stanislavom Lobotkom sa stretne s FC Liverpool.

BRATISLAVA. Futbalisti Interu Miláno so slovenským obrancom Milanom Škriniarom nastúpia v stredajšom šlágri 1. kola skupinovej fázy Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov s cieľom bodovať.

Viktoria Plzeň v kádri s Erikom Jirkom, Reném Dedičom a Mariánom Tvrdoňom sa v druhom zápase "céčka" o 21.00 SELČ predstaví na pôde FC Barcelona.

Inter si bude chcieť na San Sire napraviť chuť po nevydarenom víkendovom ligovom derby proti AC Miláno, v ktorom "nerazzurri" prehrali 2:3.

Plzeň ide po rokoch na Camp Nou

"Za predvedený výkon sme si zaslúžili aspoň bod. Za stavu 1:1 sme však mali polhodinový výpadok a to sa nám v takom dôležitom stretnutí nemôže stať. Ako tréner nesiem za to zodpovednosť.

Musíme prehru v derby rýchlo hodiť za hlavu a naplno sa skoncentrovať na duel s Bayernom, ktorý bude veľmi náročný, domáce prostredie nám však velí bodovať," uviedol tréner Interu Simone Inzaghi.

Bayern po stopercentnom zásahu v úvodných troch kolách nového ročníka nemeckej Bundesligy remizoval s Borussiou Mönchengladbach i Unionom Berlín. V tabuľke je druhý o bod za Freiburgom a Borussiou Dortmund.

"Vstup do Ligy majstrov je vždy dôležitý. Zápasy v "skupine smrti" budú pre nás výzvou. Barcelona i Inter Miláno disponujú veľkou silou a podceniť nemôžeme ani Plzeň. Myslím si však, že v silách nášho mužstva je skončiť v tabuľke na prvom mieste," povedal pre uefa.com kouč Bavorov Julian Nagelsmann.

Plzeň si po jedenástich rokoch opäť zahrá na Camp Nou. Barcelona na jeseň 2011 zvíťazila doma 2:0 po góloch Andresa Iniestu a Davida Villu. Tvorcom hry Kataláncov bol vtedy súčasný kouč Xavi Hernandez.

Václav Pilař, ktorý sa po rokoch vrátil do Plzne, odohral v Barcelone 75 minút. Na ihrisku bol spoločne s ďalšími členmi súčasného kádra "viktoriánov" - asistentmi trénera Pavlom Horváthom a Marekom Bakošom i športovým riaditeľom klubu Danielom Kolářom.

"Zápasy Ligy majstrov budú úplne odlišné ako duely v domácej súťaži. Ak chceme uspieť, musíme prepnúť na vyššiu úroveň," zdôraznil po víťazstve nad Libercom kormidelník Plzne Michal Bílek.

Liverpool má ťažký úvod sezóny

SSC Neapol so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom sa v úvodnom vystúpení v A-skupine stretne s FC Liverpool. Kouč domácich Luciano Spalletti sa proti neúspešnému finalistovi LM z uplynulej sezóny bude opäť spoliehať na Chviču Kvaraccheliju.

Gruzínsky reprezentant vsietil v úvodných piatich kolách novej sezóny Serie A štyri góly a má veľkú zásluhu na tom, že Neapol je na druhom mieste tabuľky o dva body za Atalantou Bergamo.

Kvaracchelija sa stal miláčikom fanúšikov, ktorí ho prirovnávajú k legendárnemu Argentínčanovi Diegovi Maradonovi a dali mu prezývku "Kvaradona". Uplynulú sobotu na Stadio Olimpico rozhodol o víťazstve Neapola nad Laziom Rím 2:1.

"Chviča je hanblivý a bojazlivý chalan, ktorý nechce byť centrom pozornosti. Keď však začne hrať futbal, má mimoriadne sebavedomie. S loptou dokáže spraviť geniálne veci," pochválil Spalletti Kvaraccheliju, ktorý prišiel v lete z Rubinu Kazaň.

Liverpoolu nevyšiel úvod sezóny podľa predstáv. V tabuľke Premier League je až siedmy so šesťbodovou stratou na vedúci Arsenal Londýn. V Merseyside derby na ihrisku Evertonu uhrali "The Reds" bezgólovú remízu.

Hostia mali v Goodison Parku viac z hry, ale skvele chytajúci brankár Evertonu Jordan Pickford nepustil za chrbát ani jednu z ôsmich striel. "Musíme zlepšiť efektivitu. Veľa sa nadrieme, kým dáme gól," priznal tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.

Program 1. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2022/2023

streda 7. septembra:

A-skupina

  • 18.45 Ajax Amsterdam - Glasgow Rangers /rozhoduje: Tobias Stieler (Nem.)/
  • 21.00 SSC Neapol - FC Liverpool /Carlos del Cerro Grande (Šp.)/

B-skupina

  • 21.00 Atletico Madrid - FC Porto /Szymon Marciniak (Poľ.)/
  • 21.00 FC Bruggy - Bayer Leverkusen /Irfan Peljto (BaH.)/

C-skupina

  • 21.00 FC Barcelona - Viktoria Plzeň /Lawrence Visser (Belg.)/
  • 21.00 Inter Miláno - Bayern Mníchov /Clement Turpin (Fr.)/

D-skupina

  • 18.45 Eintracht Frankfurt - Sporting Lisabon /Orel Grinfeeld (Izr.)/
  • 21.00 Tottenham Hotspur - Olympique Marseille /Slavko Vinčič (Slov.)/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Škriniarov Inter privíta Bayern, Plzeň ide po jedenástich rokoch na Camp Nou