Prenajali si apartmány i hotel. Hráči Dnipra sa už v Košiciach cítia ako doma

Hráči SC Dnipro-1 hrávajú zápasy európskych pohárov momentálne v Košiciach
Hráči SC Dnipro-1 hrávajú zápasy európskych pohárov momentálne v Košiciach (Autor: TASR)
Daniel Dedina|8. sep 2022 o 12:40

Na východe Slovenska privítajú rozbehnutý tím z Holandska.

KOŠICE. Z rodnej krajiny ich vyhnala vojna. Dočasný domov našli necelých sto kilometrov od hraníc svojej vlasti. V Košiciach.

Futbalisti ukrajinského tímu SC Dnipro-1 sa usadili vo východoslovenskej metropole, trénujú na tamojších ihriskách, zápasy ukrajinskej ligy hrávajú v prihraničnom Užhorode.

Ich domovským štadiónom v Európskej konferenčnej lige, ktorej skupinovú fázu odštartujú vo štvrtok súbojom s holandským Alkmaarom, bude Košická futbalová aréna.

V rovnakom čase nastúpi aj Slovan Bratislava proti litovskému Žalgirisu Vilnius.

Centrum ako v rodnom meste

V Košiciach sa už hráči ukrajinského tímu, v ktorom figurujú aj legionári z Brazílie, Argentíny, či Francúzi s alžírskymi koreňmi, udomácnili. Na slovenskej pôde odohrajú svoj druhý súťažný zápas.

Pred troma týždňami podľahli v záverečnom kvalifikačnom kole Európskej ligy cyperskému AEK Larnaka 1:2 a keďže za kratší koniec ťahali aj v odvete (0:3), presunuli sa do skupinovej fázy Konferenčnej ligy.

„Niektorí z nás si prenajali apartmán, iní sú v hoteli. Bežný život nie je jednoduchý, ale zlepšuje sa to. V Košiciach sa cítime už ako doma,“ prezradil krídelník Dnipra Oleksij Hucuľak.

„Bývam v centre mesta, nemusím nikam cestovať. Centrum Košíc je v mnohom podobné mestu odkiaľ pochádzam. Takže pre mňa je to okej,“ skonštatoval 24-ročný rodák z Krasyliva v Chmelnickej oblasti, zhruba 250 km východne od Ľvova.

Okrem Košickej futbalovej arény sa hráči Dnipra pripravujú aj na ihrisku v Malej Ide. Celkové podmienky si pochvaľujú, vyhovuje im aj tunajšie podnebie.

„Nemáme žiadne problémy. Všetko je v poriadku,“ tvrdí asistent trénera Valerij Horodov.

Ligu začali výborne

Od 24. februára, kedy ruské vojská napadli Ukrajinu, prešlo už vyše polroka. Rozľahlá krajina s vyše 40 miliónmi obyvateľov sa siedmy mesiac zmieta vo vojnovom konflikte.

Tamojší ľud trpí nielen po materiálnej, ale aj mentálnej stránke. Futbalistov nevynímajúc.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Prenajali si apartmány i hotel. Hráči Dnipra sa už v Košiciach cítia ako doma