Ružomberok aj DAC vstúpili do Európy víťazne. Tréneri ich hodnotili rôzne

Tréner Adrián Guľa.
Tréner Adrián Guľa. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)
SITA|8. júl 2022 o 11:55

Struhár bol spokojný s tempom a nasadením až do konca, Guľa napriek triumfu vidí priestor na zlepšenie.

RUŽOMBEROK, DUNAJSKÁ STREDA. Futbalisti MFK Ružomberok triumfovali vo štvrtkovom prvom zápase 1. kvalifikačného kola Európskej konferenčnej ligy 2022/2023 nad litovským tímom FK Kauno Žalgiris 2:0. Vytvoril si tak dobrú východiskovú pozíciu pred budúcotýždňovou odvetou v Pobaltí.

Tréner Liptákov Peter Struhár bol spokojný, ako sa úradujúci slovenský vicemajster prezentoval v tohtosezónnej súťažnej premiére.

„V podstate od začiatku to bola naša hra, s ktorou sme sa chceli presadzovať,“ uviedol 38-ročný rodák z Bratislavy podľa klubového webu a dodal:

„Hrali sme vysoký pressing v útočnej zóne, kde sme chceli pritlačiť súpera a získavať lopty, lebo vieme, že je to mužstvo, ktoré chce hrať futbal, čo sa nám darilo. Potom sme so získanými loptami išli do otvorenejšej obrany a vytvárali sme si šance.“

Ružomberského kouča taktiež potešilo, akým spôsobom sa najmä v prvom polčase prezentovali krajní obrancovia. Spokojný bol i s udržaním vysokého tempa a nasadenia do konca zápasu.

„Musím chlapcom poďakovať za kolektívny výkon. Nechali tam všetko, ale nemôžeme zaspať na vavrínoch. Je to len prvý polčas a musíme sa dobre pripraviť na duel u súpera,“ dodal Struhár.

Vstup do tohtosezónnej pohárovej edície v kontinentálnej súťaži číslo tri zvládol aj ďalší slovenský zástupca - FC DAC 1904 Dunajská Streda. Zverenci trénera Adriána Guľu zvíťazili v MOL Aréne nad severoírskym FC Cliftonville 2:1.

Kouč DAC vníma výsledok ako „dôležité víťazstvo“, no dodáva, že v hre mužstva zo Žitného ostrova je priestor na zlepšenie.

„Ďakujem mužstvu, že aj pri takých negatívnych situáciách, aké sme v zápase mali, nešťastný gól, červená karta, správne zareagovalo, ´šlapalo´ a dokázalo doviesť duel do víťazného konca.

Hlavne v prvej časti sme cítili nervozitu, boli veľké očakávania, ale pomohli nám fanúšikovia, za čo im ďakujeme,“ skonštatoval na webe DAC Guľa, pre ktorého to bola súťažná premiéra na lavičke dunajskostredského tímu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Ružomberok aj DAC vstúpili do Európy víťazne. Tréneri ich hodnotili rôzne