Je to oficiálne. Róbert Polievka prestupuje do Maďarska

Róbert Polievka v drese Banskej Bystrice.
Róbert Polievka v drese Banskej Bystrice. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|17. jún 2024 o 12:47

Slovenský reprezentant mení klub.

BANSKÁ BYSTRICA, BRATISLAVA. V zime mal o neho záujem tréner Vladimír Weiss a Slovan Bratislava, získať ho chceli aj kluby z Ázie.

Prestup Róberta Polievku však nenabral reálne kontúry a aj to bol jeden z dôvodov, prečo najlepší strelec Niké ligy prišiel o EURO 2024.

V novej sezóne však s istotou dres MFK Dukla Banská Bystrica neoblečie.

Skúsený 28-ročný kanonier prestúpil do maďarského klubu MTK Budapešť.

"Robo Polievka sa lúči s MFK Dukla Banská Bystrica. Prestup do MTK Budapešť je oficiálny," informuje MFK Dukla na svojom webe.

Pre Polievku je to veľmi dôležitý krok v kariére. Podľa reprezentačného trénera Francesca Calzonu je viac ako potrebný. Talian s ním v budúcnosti ráta, no sám sa vyjadril, že Polievka potrebuje odísť do kvalitnejšej súťaže.

"Vedenie MFK Dukla Banská Bystrica vyjadrilo svoju vďaku a uznanie Robovi Polievkovi za jeho výnimočné pôsobenie v klube. Robo nám prinášal veľkú radosť svojou futbalovou genialitou, krásnymi gólmi a lídrovstvom na trávniku aj v šatni.

Bol pre nás neoddeliteľnou súčasťou klubu, s ktorou sa nám ťažko lúči. Prajeme mu veľa úspechov v novom klube MTK Budapešť, kde veríme, že bude robiť dobré meno bystrickému futbalu," dodáva Dukla.

Polievka s Duklou postúpil do najvyššej slovenskej súťaže a patril medzi najlepších hráčov Niké ligy.

"V prvom rade sa chcem poďakovať majiteľovi klubu pánovi Krnáčovi za to, že mi dal túto možnosť. Všetci veľmi dobre vedeli, že si chcem vyskúšať zahraničnú ligu.

Obrovské poďakovanie patrí aj trénerom, ktorí mi pomáhali na tejto ceste, spoluhráčom a v neposlednom rade aj fanúšikom, ktorí ma podporovali počas všetkých tých rokov, ktoré som v Bystrici pôsobil.

Boli to pre mňa krásne roky a odnášam si tie najkrajšie spomienky – na futbal, na ľudí, na mesto.

Ďakujem za každý jeden potlesk, za všetku energiu, ktorú mi dali. Za to som im nesmierne vďačný a veľmi si to vážim.

Verím, že sa ešte raz do Dukly vrátim a ľudia ma privítajú s rovnakou radosťou, ako keď ma vítali na každom zápase. Som hrdý, že som mohol byť kapitánom tohto mužstva a že som mohol viesť kabínu. Ďakujem,“ uviedol pred odchodom do MTK Budapešť Róbert Polievka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Je to oficiálne. Róbert Polievka prestupuje do Maďarska