Po Hamšíkovi je známe druhé meno. Nováčik si splní sen v reprezentácii

Henrich Ravas v drese Widzew Lodž.
Henrich Ravas v drese Widzew Lodž. (Autor: facebook - Henrich Ravas)
Ivan Mriška|3. nov 2022 o 23:39

Francesco Calzona zrejme povolá brankára z Poľska.

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia odohrá v novembrovom asociačnom termíne dva prípravné zápasy.

Najskôr 17. novembra o 18.00 h nastúpi na pôde Čiernej Hory a 20. novembra o 14.00 h hostí doma Čile.

Lúči sa Marek Hamšík

Druhý prípravný zápas bude špecifický. Výnimočný pre legendu slovenského futbalu. Najlepší strelec histórie Slovenska Marek Hamšík odohrá posledný duel v národných farbách.

Proti juhoamerickému súperovi symbolicky ukončí bohatú reprezentačnú kariéru, v ktorej odohral rekordných 135 zápasov a strelil 26 gólov.

Novembrový zraz však nebude výnimočný len pre Hamšíka. Do nominácie sa po prvýkrát dostane meno, ktoré tam nikdy nefigurovalo.

Nováčikom sa údajne stane brankár Henrich Ravas, ktorý má v Poľsku famózne čísla. Z pätnástich zápasov najvyššej súťaže dostal iba štrnásť gólov a až osemkrát si udržal čisté konto.

Hoci je to neštandardné, o nominácii informoval v predstihu jeho klub Widzew Lodž.

„Mojím snom je reprezentácia Slovenska. Musím tvrdo pracovať, sústrediť sa na každý zápas. A potom je to na ľuďoch, ktorí rozhodujú. Či mi dajú šancu a zapadnem do ich koncepcie.

Verím, že dostanem príležitosť. A zavolajú ma. Bol by som potešený a nesmierne vďačný. Hrať za národný dres je pre futbalistu najväčšia pocta. Verím, že moje výkony ma tam dostanú,“ uviedol 25-ročný Henrich Ravas v nedávnom rozhovore pre Sportnet.

V Anglicku bol nechcený

Rodák z obce Rybky na Záhorí sa stal nechceným v piatoligovom anglickom klube Hartlepool United. Vrátil sa preto do Senice, kde získal hernú prax.

Keďže doma mu neplatili, namieril si to do Poľska. A urobil dobre. Nováčika súťaže ťahá do európskych súťaží, aktuálne je Widzew Lodž na štvrtom mieste Ekstraklasy.

„Viem pracovať s hlavou, pozitívne myslieť. Hrať pod tlakom mi nerobí problém. Naučil som sa to v Anglicku a využívam to aj teraz v Poľsku.

Neprekáža mi, keď mi ľudia nadávajú. Práve naopak, motivuje ma to k lepším výkonom. Kritika mi pomáha,“ dodal na otázku, či je pripravený hrať za reprezentáciu Slovenska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Po Hamšíkovi je známe druhé meno. Nováčik si splní sen v reprezentácii