Chelsea mala na dosah veľký obrat. Benzema však poslal Real do semifinále

Karim Benzema sa teší po strelenom góle v zápase Ligy majstrov Real Madrid - Chelsea FC.
Karim Benzema sa teší po strelenom góle v zápase Ligy majstrov Real Madrid - Chelsea FC. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|12. apr 2022 o 23:34

Real bol blízko vypadnutia, nakoniec sa však teší.

Liga majstrov - štvrťfinále, odveta

Real Madrid - Chelsea FC 2:3 pp (1:3, 0:1)

Góly: 80. Rodrygo, 96. Benzema - 15. Mount, 51. Rüdiger, 75. Werner

Rozhodoval: Marciniak (Poľsko), ŽK: Benzema, Valverde, Camavinga, Carvajal - James, Ziyech, Havertz

/prvý zápas: 3:1, do semifinále postúpil Real/

Real: Courtois - Carvajal, Nacho Fernandez (88. Lucas), Alaba, F. Mendy (78. Marcelo) - Kroos (73. Camavinga), Casemiro (78. Rodrygo), Modrič - Valverde, Benzema, Vinicius Junior (115. Ceballos)

Chelsea: E. Mendy - James, Silva, Rüdiger, Alonso - Kante (100. Ziyech), Loftus-Cheek (106. Niguez), Kovačič (106. Jorginho) - Mount, Havertz, Werner (83. Pulisic)

MADRID. Futbalisti Realu Madrid postúpili do semifinále Ligy majstrov.

V utorkovej odvete síce neudržali náskok z prvého zápasu s obhajcom trofeje Chelsea FC 3:1 a v riadnom hracom čase prehrali rovnakým výsledkom.

V predĺžení však rozhodol o ich postupe Karim Benzema, ktorý stanovil konečný výsledok na 2:3.

Priebeh zápasu Real Madrid - Chelsea FC

I. polčas:

Real odštartoval na Santiago Bernabeu defenzívne a nechal hrať Londýnčanov. Prvú šancu však mali domáci, keď sa do priameho kopu oprel Benzema, no mieril nad.

Thomas Tuchel dúfal, že sa jeho zverencom podarí streliť skorý gól a to sa naplnilo po štvrťhodine hry.

Po rýchlom prechode do útoku priťukol Loftus-Cheek loptu do behu Mountovi a ten sa presadil strelou k pravej žrdi z vnútra šestnástky.

V 24. minúte vypálil z voleja Benzema, ale strelu tečoval nad bránku jeden z obrancov. V ďalších minútach držali loptu viac domáci hráči, ich akcie však boli pomalé a bez nápadu.

II. polčas:

Chelsea začala aktívne aj druhý polčas, vybojovala si dva rohy za sebou a ten druhý po centri Mounta poslal do siete Rüdiger. Hostia tak vyrovnali skóre dvojzápasu a začínalo sa odznova.

Duel dostal obrovský náboj a útoky sa striedali na oboch stranách. Znížiť z priameho kopu mohol Kroos, no vyznamenal sa brankár Mendy.

(Autor: SofaScore)

V 62. minúte dostal loptu tretíkrát do siete Alonso, no VAR gól neuznal pre jeho ruku a vzápätí trafil Benzema hlavou len do brvna. Chelsea tretíkrát šokovala Santiago Bernabeu v 75. minúte.

Kovačič vysunul Wernera, ten si v šestnástke zasekol Casemira, Alabu i Carvajala, Courtois si siahol na loptu, ale gólu nezabránil - 0:3. Brankár Realu následne zastavil na čiare hlavičku Havertza.

Real ešte pred touto šancou zareagoval striedaním Marcela a Rodryga a druhý menovaný znížil už o po dvoch minútach na ihrisku po skvelom pase Modriča.

Do konca riadneho hracieho času už gól nepadol a tak sa pokračovalo v predĺžení. V ňom po šiestich minútach vysunul Camavinga na ľavej strane Viniciusa, ktorý našiel centrom hlavu Benzemu a francúzsky kanonier nezaváhal - 2:3.

Chelsea mala v závere ešte niekoľko nádejných šancí, ale gól už nestrelila. Real narazí v semifinále na lepšieho z dvojice Manchester City - Atletico Madrid, anglický tím vyhral v prvom zápase 1:0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Chelsea mala na dosah veľký obrat. Benzema však poslal Real do semifinále