Bývalého futbalistu Interu Bratislava a Lokomotívy Košice našli mŕtveho

Radoslav Kunzo v drese Interu Bratislava.
Radoslav Kunzo v drese Interu Bratislava. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|12. apr 2023 o 07:26 (aktualizované 12. apr 2023 o 13:07)

Polícia po ňom pátrala od 9. apríla.

BRATISLAVA. Bývalý kapitán Interu Bratislava Radoslav Kunzo, ktorý bol nezvestný, sa našiel bez známok života.

Telo našli v miestnej časti Čierna Voda v obci Chorvátsky Grob. Na sociálnej sieti o tom informovali Záchranný systém Slovensko a Pohotovostný pátrací tím.

Polícia po futbalistovi pátrala od 9. apríla, keď odišiel z dopravnej nehody. Tá sa stala neďaleko Chorvátskeho Grobu, kde z neznámych dôvodov pravdepodobne nezvládol riadenie vozidla a narazil do stromov.

"Na Triblavinskej ulici zo zatiaľ neznámych dôvodov pravdepodobne nezvládol riadenie a vyšiel mimo vozovky. Cestou narazil do stromov, väčších kameňov a odrazkami aj do reklamných tabúľ," uvádza televízia JOJ.

Kunzo podľa jej informácií po nehode z miesta odišiel. Ošetrený mal byť náhodnou okoloidúcou, pretože krvácal z ucha.

Zachytený bol na záberoch bezpečnostných kamier a odvtedy ho nikto nevidel. Príčina smrti nateraz nie je známa.

Kunzo je odchovancom košickej Lokomotívny, za ktorú v rokoch 1994 – 1997 odohral 35 zápasov.

"Bolo nám cťou Radoslav Kunzo. My, ktorí sme chodili na Loky už ako malí chlapci s domaupleteným šálom na krku si pamätáme množstvo hráčov nášho klubu. Veľké meno nášho klubu olympijského víťaza Františka Kunza staršieho pozná asi každý, ale my sme zažili priamo na našich zápasoch v modrobielom drese aj jeho synov Františka Kunza a jeho mladšieho brata, nášho odchovanca Radoslava Kunza, ktorý nás vo veku 48 rokov tragicky opustil.

Rado, bolo nám cťou byť tvojimi fanúšikmi, keď sme ťa z bariér nášho štadióna v Čermeli povzbudzovali: Loky do toho! Česť tvojej pamiatke a úprimnú sústrasť celej rodine v mene celého nášho klubu a v mene nás všetkých, ktorí si ťa v tom najlepšom pamätáme,“ na facebooku uvádza Lokomotíva Košice.

Osobnosťou ligovej futbalovej scény sa Kunzo stal v Interi Bratislava, za ktorý odohral 160 zápasov a dal sedemnásť gólov.

Na Pasienky prišiel v lete 2001 z Púchova, kedy Inter prežíval najúspešnejšie obdobie, ktoré pečatil obhajobou slovenské double. V predkole Ligy majstrov Kunzo nastúpil proti slávnemu nórskemu klubu Rosenborg Trondheim.

V premiérovom ročníku Mars Superligy získal s Interom bronz. V bratislavskom klube strávil päť a pol roka, aby odišiel do rakúskeho Kapfenbergeru.

Inter opustil po polovici sezóny, v ktorej vypadol do druhej ligy. Do najvyššej súťaži sa nevrátil dodnes.

"Sme veľmi smutní z aktuálnej správy, ktorá nás v klube hlboko zasiahla. Náš bývalý hráč, kapitán a vodca tímu Radoslav Kunzo odišiel v mladom veku.

Radoslav Kunzo strávil v našich farbách viac ako päť sezón. Bol výraznou osobnosťou tímu, v zápasoch viedol mužstvo ako kapitán, na ktorého sa mohli svoji spoluhráči vždy spoľahnúť. Bol to výborný futbalista a spoľahlivý, korektný človek. V mene celého klubu vyjadrujeme úprimnú sústrasť celej rodine, priateľom a pozostalým. Bruno, dávaj zhora na nás pozor. Česť tvojej pamiatke," uvádza Inter Bratislava na sociálnej sieti.

Radoslav Kunzo.
Radoslav Kunzo. (Autor: facebook - Radoslav Kunzo)

Po návrate na Slovensko pôsobil Kunzo v Senci, Pezinku, Piešťanoch, Domine Bratislava, Vajnoroch či Devínskej Novej Vsi.

Do úmrtia pôsobil v piatoligovom Slovenskom Grobe, dva dni pred zmiznutím bol na súpiske v stretnutí proti Lábu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Bývalého futbalistu Interu Bratislava a Lokomotívy Košice našli mŕtveho