Fanúšik chcel napadnúť brankára súpera, incident už rieši UEFA

Srbský brankár Marko Dmitrovič z FC Sevilla spacifikoval fanúšika PSV Eindhoven.
Srbský brankár Marko Dmitrovič z FC Sevilla spacifikoval fanúšika PSV Eindhoven. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|24. feb 2023 o 08:45 (aktualizované 24. feb 2023 o 16:00)

Marko Dmitrovič ukázal, že sa vie brániť.

EINDHOVEN. Väčšina divákov na Philips Stadione vo štvrtok dúfala, že sa stane futbalový zázrak a PSV Eindhoven sa v Európskej lige vyhne vypadnutiu.

Holandský klub bol v nesmierne náročnej pozícii, pretože v prvom zápase o postup do osemfinále prehral na pôde FC Sevilla jednoznačne 0:3.

V domácom prostredí sa mu však dlho nedarilo znížiť svoje manko. Napokon síce dvoma gólmi zo záverečnej štvrťhodiny vyhral 2:0, ale to mu nestačilo. Koniec koncov, toto víťazstvo pre neho znamenalo prehru.

Nezdar svojho tímu ťažko niesol najmä jeden z fanúšikov, ktorý tesne pred koncom za stavu 1:0 vbehol na hraciu plochu. Namieril si to priamo k brankárovi Sevilly Markovi Dmitrovičovi a chcel ho napadnúť.

Zahnal sa po ňom ľavou rukou, ale následne sám skončil na zemi. Dmitrovič ho za pár sekúnd spacifikoval. „Sotil do mňa a snažil sa ma udrieť. Ja som nikdy nikoho neudrel, ale viem sa brániť,“ povedal srbský gólman po zápase.

Fanúšika následne usporiadatelia vyviedli z hracej plochy do útrob štadióna a odovzdali príslušníkom polície. Zrejme ho čaká aj ďalší trest. Je pravdepodobné, že domáci zápas PSV dlhšie naživo neuvidí.

"Je neskutočne smutné, že sa také niečo stalo. Tieto veci musia prestať. Ide o bezpečnosť hráčov. Je nemysliteľné, aby sa fanúšik dostal na ihrisko a takto vyvádzal," povedal na tlačovej konferencii tréner Sevilly Jorge Sampaoli.

Dmitrovič sa o svojom štarte dozvedel krátko pred rozcvičkou. Prvému brankárovi Yassineovi Bounouovi totiž prišlo zle od žalúdka a mal teplotu.

"Ako druhý brankár musíte byť vždy pripravený a počítať s tým, že príde vaša šanca. Na každý zápas sa pripravujem, ako keby som išiel do bránky," citovala stránka uefa.com Dmitroviča. 

Incident už vyšetruje Európska futbalová únia (UEFA).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Fanúšik chcel napadnúť brankára súpera, incident už rieši UEFA