Juventus je na pokraji vypadnutia, postup môže spečatiť PSG aj Chelsea

Futbalisti Juventus FC.
Futbalisti Juventus FC. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. okt 2022 o 09:58

Dobrú východiskovú pozíciu má aj Benfica.

BRATISLAVA. Futbalisti FC Kodaň so slovenským stopérom Denisom Vavrom sa v utorok od 18.45 h pokúsia zvýšiť svoje šance na postup z G-skupiny Ligy majstrov.

Na konte majú dva body rovnako ako ich súper FC Sevilla a prípadná prehra v predposlednom zápase skupiny by im zahatala cestu.

Kodaň bojuje o Európsku ligu

Istotu priameho postupu z "géčka" si už zabezpečili hráči Manchestru City. Do osemfinále majú namierené aj hráči Borussie Dortmund, ktorí majú pred dvojicou Sevilla - Kodaň päťbodový náskok.

Tieto dva tímy sa tak s najväčšou pravdepodobnosťou popasujú o 3. miesto v základnej skupine, ktoré znamená účasť v šestnásťfinále Európskej ligy.

Kodaň získala v uplynulom zápase druhý bod, keď na domácom trávniku nedovolila skórovať dovtedajšiemu suverénovi skupiny Manchestru City.

"Bojovali sme do poslednej minúty. Poučili sme sa z predošlého zápasu (1:5) a hrali disciplinovanejšie. Vďaka tomuto výsledku si budeme viac veriť do ďalších zápasov," povedal stredopoliar Marko Stamenic pre uefa.com.

Pred záverečnými dvoma kolami je situácia otvorená v E-skupine, v ktorej majú najlepšiu východiskovú pozíciu hráči Chelsea.

Po vlažnom vstupe do Ligy majstrov, keď v úvodných dvoch zápasoch získali iba jeden bod, dvakrát zvíťazili nad AC Miláno a so 7 bodmi sú na čele skupiny.

Postup môžu potvrdiť v Salzburgu (18.45 h), ktorý ešte neprehral a má iba o bod menej. Šance dostať sa na niektorú z prvých dvoch priečok majú aj štvorbodové tímy Dinamo Záhreb a AC Miláno, medzi ktorými pôjde od 21.00 h o dôležité body.

"Všetko je stále v našich rukách. Naďalej máme šancu dosiahnuť náš cieľ a to nás ženie vpred," povedal tréner AC Miláno Stefano Pioli.

Benfice stačí aj remíza s Juventusom

Postup zo základnej skupiny si už zabezpečili hráči Realu Madrid, keď pred dvoma týždňami remizovali vo Varšave so Šachtarom Doneck 1:1. Na druhú postupovú miestenku ašpirujú Lipsko a Šachtar.

Štvrtý tím tabuľky Celtic Glasgow má jediný bod a iba víťazstvo v utorňajšom zápase so Šachtarom mu udrží šancu na pokračovanie v európskych klubových súťažiach.

Účasť medzi 16-tkou najlepších môžu v utorok spečatiť aj hráči Paríža St. Germain a Benficy Lisabon. Tieto tímy sa dvakrát stretli v uplynulých dvoch kolách a v oboch prípadoch z toho bola remíza 1:1.

V H-skupine majú 5-bodový náskok pred Juventusom Turín, resp. Maccabi Haifa. Pokiaľ Benfica v utorok neprehrá s Juventusom, bude mať osemfinálovú istotu.

To isté sa dá povedať aj o PSG pred súbojom s Maccabi Haifa. Izraelský tím si však v uplynulom zápase s Juventusom pripísal prvé víťazstvo a verí si aj v Paríži.

"Stále sme presvedčení, že máme na to, aby sme skončili tretí. Sme v skupine silných tímov, ale dokázali sme, že s nimi môžeme súperiť. Tretie miesto nie je nereálne," konštatoval stredopoliar Haify Tjaronn Chery.

Liga majstrov - 5. kolo - utorok:

E-skupina

18:45 RB Salzburg - FC Chelsea /rozhoduje Schärer (Švajč.)/

21:00 Dinamo Záhreb - AC Miláno /Marciniak (Poľ.)/

F-skupina

21:00 RB Lipsko - Real Madrid /Orsato (Tal.)/

21:00 Celtic Glasgow - Šachtar Doneck /Gozubynuk (Hol.)/

G-skupina

18:45 FC Sevilla - FC Kodaň /Bastien (Fr.)/

21:00 Borussia Dortmund - Manchester City /Massa (Tal.)/

H-skupina

21:00 Benfica - Juventus Turín /Jovanovič (Srb.)/

21:00 PSG - Maccabi Haifa /Zwayer (Fr.)/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Juventus je na pokraji vypadnutia, postup môže spečatiť PSG aj Chelsea