Fiorentina stavia na ofenzívnu silu, favoritom bude aj West Ham

Futbalisti Fiorentiny Dodo (vpravo) a Gaetano Castrovilli.
Futbalisti Fiorentiny Dodo (vpravo) a Gaetano Castrovilli. (Autor: TASR/ LaPresse via AP)
TASR|11. máj 2023 o 00:00

V hre o triumf je aj premožiteľ Slovana Bratislava.

BRATISLAVA. Futbalisti londýnskeho West Hamu United sú spoločne s AC Fiorentina favoriti na celkový triumf v Európskej konferenčnej lige.

Anglický tím sa v boji o postup do finále predstaví proti premožiteľovi bratislavského Slovana v osemfinále FC Bazilej.

Fiorentinu, ktorá sa po 62 rokoch prebojovala do semifinále európskeho pohára a zároveň do finále Coppa Italia, čaká konfrontácia s holandským AZ Alkmaar.

Devízou "fialových" je ofenzíva. Hráči Fiorentiny strelili v doterajšom priebehu súťaže 32 gólov, o osem viac ako druhý najproduktívnejší tím West Ham. Útočník Christian Kouame tvrdí, že za úspechmi stojí kolektív.

"Keď sa povie Fiorentina, ako prvé slovo mi napadne rodina. Navzájom si pomáhame. Prehrávame a vyhráme ako tím, navyše máme za sebou skvelú podporu ľudí v realizačnom tíme. Už postup do semifinále je pre nás úspech.

My ale veľmi túžime dostať sa ešte ďalej. Vyhrať EKL by bol pre našich oddaných fanúšikov ten najkrajší darček," citovala uefa.com Kouameho.

Fiorentina vyhrala európsku pohárovú trofej len raz v histórii, v roku 1961 sa radovala zo zisku dnes už neexistujúceho Pohára víťazov pohárov.

Jej švajčiarsky súper v lige tápa a hrozí mu, že v budúcom ročníku bude na medzinárodnom fóre chýbať. O to väčšiu motiváciu má uspieť v EKL.

Semifinále Európskej konferenčnej ligy

AC Fiorentina - FC Bazilej - 1. zápas

/rozhodca: Francois Letexier (Fr.)/

West Ham United - AZ Alkmaar - 1. zápas

/rozhodca: Halil Umut Meler (Tur.)/

West Ham vlani zostal pred bránami finále Európskej ligy, nad jeho sily bol neskorší víťaz Eintracht Frankfurt. Teraz má v rovnakej fáze EKL papierovo prijateľnejšieho súpera.

"Urobíme všetko pre to, aby sme boli vo finále. Cítime, že máme veľkú šancu dosiahnuť v tejto sezóne historický úspech, na ktorý West Ham čaká," povedal brazílsky ofenzívny stredopoliar "kladivárov" Lucas Paqueta.

Štvrtý tím holandskej ligy Alkmaar vyradil vo štvrťfinále EKL Anderlecht Brusel až v jedenástkovom rozstrele. Postup cez West Ham by bol pre klub sídliaci v meste s necelými 100.000 obyvateľmi obrovský úspech.

"Potrebujeme podať v prvom zápase výkon na hranici našich možností, inak môžeme len ťažko pomýšľať na úspech. Dúfame, že aj v odvete bude o čo hrať," poznamenal lodivod AZ Pascal Jansen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Fiorentina stavia na ofenzívnu silu, favoritom bude aj West Ham