Newcastle United hľadá nového trénera, The Guardian má horúceho kandidáta

Paulo Fonseca.
Paulo Fonseca. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|21. okt 2021 o 15:15

Paulo Fonseca je už dlhšie v kontakte s majiteľmi klubu.

BRATISLAVA. Portugalčan Paulo Fonseca zostáva hlavným favoritom na uvoľnený post trénera anglického futbalového klubu Newcastle United.

Pod ťarchou zlých výsledkov v tejto sezóne Premier League a v súlade s očakávaniami po príchode nových vlastníkov skončil na trénerskej stoličke Steve Bruce, ktorý v tejto sezóne uhral s tímom len tri body po troch remízach.

Súčasťou Newcastle United je už štyri roky aj slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka. Momentálne však pauzuje po operácii chodidla.

Britský denník The Guardian píše, že 48-ročný Fonseca je v kontakte s majiteľmi Newcastle Unitted už od konca leta, ale konečné rozhodnutie sa stále neprijalo. A to aj napriek tomu, že bývalý tréner Šachtaru Doneck či AS Rím vyjadril záujem pracovať pre nových arabských majiteľov klubu.

Ďalšími adeptmi na uvoľnený post sú známe trénerské mená Roberto Martínez a Lucien Favre, ale aj niekdajšie hviezdy anglického futbalu Steven Gerrard a Frank Lampard, ktoré už tiež zbierajú trénerské skúsenosti.

"Fonseca bol v lete blízko k prevzatiu kormidla v Tottenhame, ale nakoniec sa to nepodarilo. Teraz verí, že si získa sympatie novej riaditeľky a menšinovej akcionárky Amandy Staveleyovej, ktorá je v Newcastli zodpovedná za každodenný chod klubu.

Na druhej strane sa predpokladá, že aj tréner belgickej reprezentácie Roberto Martínez prejaví záujem viesť tento klub. To preto, že sa mu núka šanca oživiť spoluprácu s Graemom Jonesom z Evertonu. Práve Jones dočasne nahradil Brucea a v sobotňajšom zápase povedie Newcastle proti Crystal Palace," napísal portál The Guardian.

Práve Staveleyová nedávno v britských médiách vyhlásila, že v klube zo St. James' Parku sa chystajú rozsiahle investície do hráčskeho kádra a cieľom je zisk majstrovského titulu v horizonte desiatich rokov.

Minimálne sa však Newcastle United chce výkonnostne vrátiť do obdobia, keď hrával v pohárovej Európe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Newcastle United hľadá nového trénera, The Guardian má horúceho kandidáta