Priaznivci šalejú. Slovák má byť symbolom najbohatšieho klubu sveta

(Autor: REUTERS.)
Pavol Spál|8. okt 2021 o 16:30

Klub slovenského brankára má megalomanské plány.

BRATISLAVA. Spievali chorály, boli ich desaťtisíce. Niektorí fanúšikovia Newcastle United boli odetí ako šejkovia, príchod nového majiteľa zo Saudskej Arábie oslavovali pred arénou St James´ Park tak búrlivo, ako keby vyhrali nejakú veľkú trofej. 

Z klubu, ktorý sa momentálne potáca takmer na dne anglickej ligy, sa razom stal najbohatší na svete.

„Samozrejme, máme teraz rovnaké ambície ako Manchester City alebo Paríž Saint Germain (PSG), čo sa zisku trofejí týka. Ale chce to čas,“ priznala podľa britských médií nová spolumajiteľka klubu Amanda Staveleyová.

„A či chceme vyhrať Premier League do piatich až desiatich rokov? Áno. Táto transakcia znamená zásadný zvrat. Chceme trofeje. Tie však vyžadujú investície, čas, trpezlivosť a tímovú prácu,“ pokračovala.

Novým majiteľom Newcastle United sa po dlhých odkladoch stal saudskoarabský investičný fond (PIF).

Najnovšia verzia Manchester City

Prevzatie, ktoré dlhodobo kritizovala organizácia na ochranu ľudských práv Amnesty International, či katarská televízna spoločnosť Bein Sports, potvrdilo už aj vedenie Premier League.

Z Newcastlu sa má stať modernejšia verzia Manchestru City, ktorý v roku 2008 figuroval až na 14. mieste. 

S obrovskými investíciami šejka Mansoura však prišla obrovská hráčska kvalita, a City získalo prvý titul už v roku 2012. A potom prišli ďalšie štyri. 

Šejk Mansour vytvoril v Manchestri najbohatší klub v Anglicku. To však už čoskoro nemá platiť. Má prísť nový finančný líder.

Aj o tomto si prečítate v platenej časti

  • Presadí sa Martin Dúbravka v novom projekte?
  • "Martin by mal byť symbolom nového a bohatého Newcastlu, ktorý by sa pohyboval medzi anglickou elitou a pôsobil by aj v európskych pohároch," tvrdil Pavel Zíka. Ako videl ešte nedávno agent šance slovenského brankára? 
  • Aké ambície má Martin Dúbravka? 

Už bývalému šéfovi Newcastlu Mikovi Ashleymu by konzorcium z arabského sveta malo zaplatiť v prepočte okolo 360 miliónov eur.

Slovák je súčasťou megalomanského plánu

Súčasťou najbohatšieho futbalového projektu by sa mal stať aj Martin Dúbravka, ktorý je hráčom Newcastlu.

Nový zamestnávateľ slovenského brankára je desaťkrát bohatší, ako majiteľ Manchester City. V porovnaní s Parížom Saint Germain má byť rozdiel až päťdesiatnásobný.

Aký vplyv bude mať príchod nového majiteľa na Dúbravku? 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Priaznivci šalejú. Slovák má byť symbolom najbohatšieho klubu sveta