Príde prvé veľké meno? Tréner Bruce skončil v Newcastle United

Steve Bruce.
Steve Bruce. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|20. okt 2021 o 12:12 (aktualizované 20. okt 2021 o 12:45)

Martin Dúbravka bude mať nového trénera.

LONDÝN. Steve Bruce už nie je tréner futbalistov Newcastlu United, informovali predstavitelia účastníka anglickej Premier League.

Bruce viedol Newcastle United od júla 2019 a podľa stredajšej správy klub opúšťa po vzájomnej dohode.

"Som veľmi vďačný za možnosť viesť tento výnimočný futbalový klub. Chcel by som sa poďakovať môjmu realizačnému tímu, hráčom aj ďalšiemu personálu za ich tvrdú prácu. Boli tam vrcholy aj pády, no aj v ťažkých časoch vydávali zo seba všetko a na to musia byť hrdí," uviedol Bruce, niekdajší obranca Manchestru United či kouč Sunderlandu.

Nad aktuálne predposledným tímom Premier League nedávno prevzalo majoritu saudskoarabské konzorcium Verejný investičný fond PIF. A to napriek tomu, že tento chystaný krok bol dlhodobo terčom kritiky medzinárodných organizácií na ochranu ľudských práv vrátane Amnesty International.

V tíme Newcastle United pôsobí aj slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka.

Zmena trénera skloňovala po nevydarenom štarte do novej sezóny čoraz častejšie. Podľa britských médií patrili k horúcim kandidátom na jeho nástupcu Frank Lampard, Lucien Favre či Brendan Rodgers, naposledy sa často spomínalo meno Paula Fonsecu.

Isté je zatiaľ len to, že v sobotňajšom ligovom súboji proti tímu Crystal Palace bude šéfom lavičky doterajší asistent Graeme Jones.

"Proces výberu nového trénera stále prebieha a keď padne definitíva, budeme o tom informovať," uvádza sa v stanovisku klubu Newcastle United.

Uplynulý víkend prehrali hráči Newcastle doma s Tottenhamom Hotspur 2:3 a v tejto sezóne Premier League stále čakajú na víťazstvo.

Po ôsmich kolách im v tabuľke patrí s tromi bodmi predposledná 19. priečka. V kádri figuruje aj slovenský brankár Martin Dúbravka, ktorý dlhodobo laboruje so zranením. Informovala agentúra AFP.

Tabuľka Premie League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Príde prvé veľké meno? Tréner Bruce skončil v Newcastle United