Maslovci proti sebe. Klub s rozprávkovým príbehom takmer vyradil obhajcu

Futbalisti FK Podkonice.
Futbalisti FK Podkonice. (Autor: archív - FK)
Ivan Mriška|9. okt 2024 o 18:20

V roku 2016 hrali Podkonice druhú triedu. Teraz takmer remizovali s Ružomberkom.

PODKONICE. Keď malá obec privíta tím z najvyššej súťaže, vždy je to veľký sviatok.

Podkonice sú malou dedinkou z okresu Banská Bystrica, ktorá má len 886 obyvateľov. Na svojom trávniku hostila úradujúceho víťaza Slovnaft Cupu MFK Ružomberok.

Rozdiel nebolo vidieť

Stretnutie sa hralo za daždivého počasia na veľmi ťažkom teréne.

Hostia z Ružomberka sa v 24. minúte ujali vedenia zásluhou Olivera Luterána. Domáci však ešte do prestávky skóre otočili, keď sa presadili Ivan Očenáš a Peter Maslo - 2:1.

„Hoci pôsobíme v tretej lige, teda o dve súťaže nižšie, na trávniku to vôbec nebolo vidieť. Ružomberku sme boli vyrovnaným súperom,“ pre Sportnet opísal funkcionár FK Podkonice Branislav Slobodník.

Po zmene strán Ružomberčania pridali na dôraze. V 54. minúte vyrovnával David Huf.

„Hostia prestriedali a prejavila sa ich lepšia kondičná pripravenosť. Najmä hosťujúci Martin Chrien priniesol na ihrisko kvalitu,“ dodal.

Veľmi zlý terén

Postupom času bol terén horší a horší, tímy preto prevažne loptu nakopávali. Hrdinom zápasu sa šesť minút pred koncom stal Ján Hladík, ktorý rozhodol o triumfe Ružomberka 3:2.

„Po zmene strán sme prevažne bránili. Boli sme blízko penált, chýbalo nám šesť minút. Je to veľká škoda. Ukázali sme však, že máme svoju kvalitu. Nemáme sa za čo hanbiť,“ uviedol Slobodník.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Maslovci proti sebe. Klub s rozprávkovým príbehom takmer vyradil obhajcu