Prešovčan ofenzívnym lídrom Košíc? Druholigistovi ťah s posilou vyšiel

Marcel Vasiľ (v žltom) v stretnutí Košíc proti Trnave v Slovenskom pohári.
Marcel Vasiľ (v žltom) v stretnutí Košíc proti Trnave v Slovenskom pohári. (Autor: Šimon Pavlišin/FB FC Košice)
Jakub Bobovič|20. mar 2022 o 13:45

Marcel Vasiľ bol už pri štyroch jarných góloch druholigistu.

KOŠICE. Futbalisti druholigového FC Košice majú za sebou štyri stretnutia v rámci jarnej časti sezóny 2021/2022.

Svoj tieň z jesennej časti výsledkovo neprekročili. Trikrát, z toho raz v rámci osemfinále Slovenského pohára, prehrali a v jednom stretnutí, proti outsiderovi z Rohožníka, sa tešili z víťazstva.

Zápasmi pravdy, ktoré mohli Košičanov priblížiť k vyšším poschodiam tabuľky, boli tie proti Banskej Bystrici a Podbrezovej. Výsledkovo ich nezvládli, obe prehrali zhodne 3:1.

K lepším výsledkom mali Košiciam pomôcť aj noví hráči, ktorí počas zimnej prestávky mužstvo posilnili. Matej Moško, Richard Lásik a Marcel Vasiľ nastúpili v základnej zostave žlto - modrých aj v piatok večer v Podbrezovej.

Moško inkasoval v poslednej minúte červenú kartu, Lásik striedal minútu pred koncom prvého polčasu, kedy ho na ihrisku vymenil, za stavu 2:0 pre Podbrezovú, ofenzívnejšie ladený Gladiš a Vasiľa pre zmenu tesne pred koncom striedal Novák.

Zápas nevyšiel najmä Moškovi. Pri prvom góle neustrážil nabiehajúceho Pavúka a pri druhom, po chybe Lienera, ktorý zbytočnou kľučkou dozadu, hoci mal pred sebou voľných dvoch spoluhráčov, stratil loptu, chýbal vzadu.

Výsledkom viacerých chýb bol penaltový zákrok Lienera na Pavúka. Ten sa následne, hoci Šemrinec vystihol smer jeho strely, z bieleho bodu nemýlil a pridal svoj druhý gól v zápase.

Moško navyše, ako sme už spomenuli, videl v závere červenú kartu a Košiciam bude chýbať aj v najbližšom stretnutí proti Skalici.

Na konci jeho akcie bol opäť Pačinda

O niečo viac sa v stretnutí darilo inému novicovi, stredopoliarovi Marcelovi Vasiľovi, ktorý svojou aktivitou opäť pripravil gól, pričom podobne ako v zápase proti Banskej Bystrici, jeho akciu zúžitkoval Erik Pačinda.

"Čo sa týka zápasu proti Podbrezovej, tá bola dobre organizovaná a celý čas išla za svojom cieľom. Ak sme sa aj dostali do tlaku, jej hráči ho vedeli ustáť a zároveň, čo je dôležité, boli chladnokrvní v zakončení. Majú kvalitné mužstvo a dobrú formu. Nečudujem sa, že sú prví," povedal na margo súpera Košíc Vasiľ, ktorý sa pristavil aj pri hre svojho mužstva.

"Nebol to náš zápas. Musíme si z neho vziať to dobré, ale aj zlé, pričom o tom zlom je potrebné sa porozprávať. Na margo gólovej akcie, som rád, že som pri nej bol, tiež za asistenciu, ale mrzí ma, že sme zápas prehrali," dodal.

Naučia sa vyhrávať náročné stretnutia?

Na lídra z Podbrezovej strácajú Košičania po vzájomnom stretnutí sedemnásť a na druhú pozíciu zaručujúcu účasť v baráži, na ktorej sa momentálne nachádza Banská Bystrica, štrnásť bodov.

Košice sú v hre ešte o tridsať bodov a šanca na postup, hoci teoretická, stále existuje. Zo zostávajúcich desiatich jarných stretnutí odohrajú zverenci trénera Vukušiča až deväť doma. To najbližšie už v utorok večer, kedy v Košickej futbalovej aréne privítajú Skalicu.

"Mužstvu verím. Zároveň verím, že sa to celé otočí v náš prospech a začneme vyhrávať. Určite nemôžeme dostávať toľko gólov ako sme dostali v posledných dvoch stretnutiach.

Musíme sa naučiť vyhrávať aj náročné stretnutia, taktiež, ak je zápas vyrovnaný, vedieť ho otočiť na našu stranu a vyhrať," vraví ďalej Vasiľ, podľa ktorého sa práve v takýchto ťažkých stretnutiach naplno prejaví charakter mužstva.

"Sme sklamaní, ale práve z takýchto stretnutí sa mužstvo vie poučiť a zároveň, výkonnostne rásť."

Rodák z Prešova sa pristavil aj pritom, čo bude dôležité urobiť, aby sa Košice výsledkovo nakopli a to už v stretnutí proti Skalici.

"Vpredu máme hráčov, ktorí vedia strielať góly, čo sme už na jar dokázali. Dôležité bude, ustrážiť si to vzadu, ustáť prípadný tlak súpera a neinkasovať. Potrebujeme mať v hlave zakódované, že nemôžeme dostať gól."

Bol už pri štyroch gólových akciách

Pravý krídelník je v Košiciach na hosťovaní z poľskej Termalici Nieciecza. Ihneď po príchode, hoci pre viacerých fanúšikov bol neznámym hráčom, sa zaradil do základnej zostavy druholigistu a čo je dôležité, na ihrisku ho je vidieť.

Okrem dvoch gólových akcií, v stretnutí Košíc proti Banskej Bystrici a Podbrezovej, bol aj pri góle Gubu do siete Rohožníka a tiež Mölvadgaarda do siete Trnavy. Obaja menovaní hráči strelili gól po Vasiľových centroch do šestnástky.

"Som rád, že mužstvu svojou hrou pomáham a a že dávame góly práve po mojich akciách. Som typ hráča, ktorý chce dosiahnuť stále viac a nechce sa uspokojiť. Dobré výkony v spomínaných stretnutiach ma iba nakopli, pracujem na sebe ešte viac, ako doposiaľ," dodáva ďalej 21 - ročný futbalista.

Príchod do Košíc si pochvaľuje

Krok zamieriť na hosťovanie do metropoly východu si Vasiľ spätne pochvaľuje.

"Hodnotím ho kladne. Mám dôveru trénera Vukušiča, ktorý mi dal šancu a verí v moje kvality. Ako som už povedal, mužstvo je kvalitné, zároveň, klub má veľké ambície. Na výbornej úrovni sú aj podmienky a tiež je tu krásny, nový štadión. Osobne sa teším na každý tréning a na štadióne zostávam, ako dlho sa dá."

Vasiľ si podľa vlastných slov do veľkej miery pochvaľuje aj spoluprácu s trénerom Jozefom Vukušičom.

"Očakáva odo mňa to, čo viem robiť najlepšie, to znamená dovoliť si ísť do driblingu, vytvoriť na súpera tlak a tiež, kvalitnú finálnu prihrávku. Taktiež mi povedal, že sa nemám báť prejsť kľudne aj cez viacero protihráčov.

Vraj som presne ten typ hráča, ktorý vie zobrať loptu a priniesť ju až do brány," vraví ďalej hráč, ktorý verí, že okrem asistencií sa mu podarí v blízkej dobe streliť aj góly.

"V rámci hosťovania v Košiciach môžem po všetkých stránkach napredovať a rozvíjať sa. Moje výkony si všimli aj tréneri v reprezentácii do 21 rokov, kde som sa dostal medzi náhradníkov, čo tiež dokazuje, že to bol dobrý krok," dodáva ďalej košický futbalista, okrem ktorého sa počas zimnej prestávky na Slovensko vrátil aj jeho brat Martin, ktorý je hráčom treťoligového Vranova nad Topľou.

"Mal viacero zranení. Som rád, že sa po nich dokázal vrátiť. Poctivo na sebe pracuje a verím, že sa to prejaví aj na jeho výkonoch a tiež v štatistických ukazovateľoch," povedal Vasiľ na margo brata Martina, ktorý podobne ako on, hráva na pozícii pravého krídelníka.

Tabuľka II. ligy

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
FK Železiarne PodbrezováFK Železiarne PodbrezováFK Železiarne Podbrezová
21
17
1
3
49:16
52
V
V
V
V
V
2
*MFK Dukla Banská Bystrica*MFK Dukla Banská Bystrica*MFK Dukla Banská Bystrica
21
15
4
2
44:16
49
V
V
V
P
V
3
MFK SkalicaMFK SkalicaMFK Skalica
21
13
4
4
28:12
43
R
V
P
V
R
4
KFC KomárnoKFC KomárnoKFC Komárno
21
11
7
3
34:20
40
P
R
R
R
R
5
FC KOŠICEFC KOŠICEFC KOŠICE
21
11
3
7
47:28
36
R
P
P
V
V
6
Futbalový klub HumennéFutbalový klub HumennéFutbalový klub Humenné
21
11
6
4
21:16
39
V
R
P
R
P
7
FC ŠTK 1914 ŠamorínFC ŠTK 1914 ŠamorínFC ŠTK 1914 Šamorín
21
9
2
10
33:32
29
P
P
V
R
P
8
FC PetržalkaFC PetržalkaFC Petržalka
21
9
4
8
37:23
31
P
V
P
P
V
9
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
21
8
5
8
35:32
29
R
P
V
V
R
10
SLAVOJ TREBIŠOVSLAVOJ TREBIŠOVSLAVOJ TREBIŠOV
21
7
5
9
19:30
26
P
R
P
V
R
11
FK Dubnica nad VáhomFK Dubnica nad VáhomFK Dubnica nad Váhom
21
6
4
11
27:34
22
V
R
V
P
P
12
MŠK PúchovMŠK PúchovMŠK Púchov
21
5
4
12
27:35
19
P
V
V
V
P
13
FC RohožníkFC RohožníkFC Rohožník
21
6
3
12
21:38
21
V
P
P
P
P
14
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
21
4
3
14
20:47
15
V
P
R
P
V
15
Partizán Bardejov BŠKPartizán Bardejov BŠKPartizán Bardejov BŠK
21
3
8
10
18:29
17
R
R
V
R
V
16
MŠK NámestovoMŠK NámestovoMŠK Námestovo
21
0
3
18
11:63
3
P
R
P
P
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prešovčan ofenzívnym lídrom Košíc? Druholigistovi ťah s posilou vyšiel