Predpovede sú nepriaznivé. Počasie ruší futbalové zápasy naprieč Slovenskom

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. (Autor: ilustračné - archív DS)
Ivan Mriška|13. sep 2024 o 10:22

V dvoch regionálnych zväzoch sa s istotou nebude hrať.

BRATISLAVA. Regionálne a oblastné futbalové súťaže sú v prvom rade o zábave, na prvom mieste je zdravie hráčov.

Predpovede počasia na najbližšie dni sú nepriaznivé, preto sa prvé futbalové zväzy rozhodli obložiť víkendové futbalové stretnutia.

Nepriaznivé počasie zasiahlo

Hrať sa s určitosťou nebude v Bratislavskom futbalovom zväze a Západoslovenskom futbalovom zväze.

Športovo – technická komisia Bratislavského futbalového zväzu oznamuje, že z dôvodu aktuálne pretrvávajúceho nepriaznivého počasia a tiež s predpoveďou jeho zhoršenia ruší všetky stretnutia v súťažiach U13,U15,U17,U19 a mužov, ktoré sa mali odohrať počas víkendu od 13-15. septembra 2024.

ŠTK BFZ v tejto súvislosti nariaďuje odohrať 7. kolo súťaže MR – IV. liga dňa 25.9. o 16:30 hod. a 7. kolo súťaže V. liga dňa 26.9. o 16:30 hod. V prípade, že uvedené termíny nebudú družstvám vyhovovať, je možnosť individuálne riešiť termíny s ŠTK BFZ.

Týmto zároveň žiada mládežnícke družstvá, aby si so súpermi dohodli náhradný termín stretnutia a zaevidovali ho prostredníctvom ISSF na schválenie ŠTK BFZ. V tomto prípade nebudú žiadosti o zmenu spoplatnené, keďže dôvod odloženia stretnutí je vyššia moc," informuje BFZ.

Nebude účtovaný poplatok

Zväzy odkladajú stretnutia aj preto, aby chránili kvalitu hracích plôch. A práca ľudí v kluboch nevyšla navnivoč.

ŠTK ZsFZ oznamuje, že z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok a následnej vysokej pravdepodobnosti nespôsobilosti hracích plôch sa vo všetkých súťažiach ZsFZ počas víkendu 14. - 15. septembra 2024 neodohrajú plánované majstrovské stretnutia, uvádza ZsFZ.

Zároveň žiadame jednotlivé FK, aby po vzájomnej dohode oznámili v lehote do dňa 17. septembra 2024 náhradný termín neodohraného stretnutia prostredníctvom podania cez detail stretnutia v ISSF.

Za vykonaný úkon nebude účtovaný poplatok. V prípade, že sa kluby na novom termíne stretnutia nedohodnú, tento nariadi ŠTK ZsFZ a oznámi v najbližšej úradnej správe, dodáva.

Stred je otázny

V Bratislave a na západe sa definitívne hrať nebude, stred a východ zatiaľ stretnutia neodložili.

„Zatiaľ sa normálne hrá. Uvidíme, ako sa vyvinie situácia, koľko príde žiadostí o odloženie zápasov a uvidíme.

Záleží na tom, aký smer naberie zrážkové obdobie, ktoré nás čaká. Je možné, že na juhu sa hrať bude a sever bude odložený,“ pre Sportnet povedala sekretárka SsFZ Michaela Potančoková.

Najmiernejšie zrážky predpovedajú meteorológovia pre východ Slovenska.

„U nás je pekné počasie, 25 stupňov, takže sa normálne hrá. Uvidíme však, čo príde, v prípade zrážkovej činnosti rozhodne o prípadnom odložení zápasov ŠTK,“ informovala sekretárka VsFZ Alžbeta Majláthová.

Oblastné futbalové zväzy vo väčšine prípadov kopírujú rozhodnutia nadzväzov. Stretnutia zatiaľ odložili napríklad ObFZ Bratislava-mesto, ObFZ Bratislava-vidiek, ObFZ Nitra, ObFZ Prievidza, ObFZ Nové Zámky, ObFZ Trnava, ObFZ Považská Bystrica a ObFZ Dunajská Streda.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Predpovede sú nepriaznivé. Počasie ruší futbalové zápasy naprieč Slovenskom