Od konca na lavičke Slovenska nikoho neviedol. Hapal si konečne našiel nový klub

Tréner Pavel Hapal počas tréningu FC Baník Ostrava.
Tréner Pavel Hapal počas tréningu FC Baník Ostrava. (Autor: Twitter FC Baník Ostrava)
Sportnet|12. okt 2022 o 11:34

Skúsený český tréner bude pokračovať v českej najvyššej súťaži.

OSTRAVA. Pavel Hapal sa stal novým trénerom Baníka Ostrava. Pre českého kouča ide o prvý angažmán od konca na lavičke slovenskej reprezentácie.

Slovenský futbalový zväz (SFZ) odvolal Hapala v októbri 2020 po domácej prehre s Izraelom a do funkcie vymenoval Štefana Tarkoviča.

Hapal v Ostrave strieda skúseného Pavla Vrbu, ktorý v Baníku vydržal iba päť mesiacov. Vrba sa s klubom dohodol na ukončení spolupráce po nevydarenom štarte do novej sezóny.

Baník figuruje v tabuľke českej ligy až na 14. priečke. V 11 zápasoch nazbieral rovnaký počet bodov. Na konte má iba dve víťazstvá.

Hapal bol pre Baník voľbou číslo jeden a s klubom podpísal zmluvu na dva roky s možnou opciou. Pôvodne mal prísť na lavičku už na konci mája, ale vedenie dalo prednosť Vrbovi, ktorý sa náhle uvoľnil po konci v Sparte Praha.

Tréner Pavel Hapal počas tréningu FC Baník Ostrava.
Tréner Pavel Hapal počas tréningu FC Baník Ostrava. (Autor: Twitter FC Baník Ostrava)

"Baník je v mojich očiach veľkoklub, ktorý má veľkú fanúšikovskú základňu. Krátkodobým cieľom je oživiť mužstvo, aby zbieralo body a dostalo sa v tabuľke na vyššie miesta," uviedol Hapal, cituje ho aj portál iDnes.cz.

"Bude to naša spoločná práca a verím, že vnútorným nastavením a motivovaním presvedčím hráčov o tom, že môžu dosahovať lepšie výsledky," dodal.

Tabuľka českej Fortuna ligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Od konca na lavičke Slovenska nikoho neviedol. Hapal si konečne našiel nový klub