Niké liga na dedine: Na oboch stranách budú bývalí ligisti. Výborný nápad, zhodujú sa

Zľava Ondrej Vrábel a Denis Chudý.
Zľava Ondrej Vrábel a Denis Chudý. (Autor: archív - OV, DCH)
Ivan Mriška|30. máj 2024 o 11:15

Tretie pokračovanie úspešného projektu sa blíži.

BOŠANY. Hoci ide o bežný dedinský zápas, na štadióne sú prítomné kamery, systém VAR a dokonca ligoví rozhodcovia.

O čom hovoríme? Jedná sa o jedinečný projekt Niké liga na dedine, ktorý prináša atmosféru ligových zápasov do najmenších obcí a mestečiek.

Pre amatérskych hráčov, ktorí hrajú futbal za pivo a klobásu to je mimoriadny zážitok.

Na jednej strane tréma, no na druhej veľká motivácia. Celému Slovensku ukázať, že aj na dedinských trávnikoch sa hrá dobrý futbal.

Možno raz za život

Tretia séria úspešného projektu zavíta do dedinky Bošany z okresu Partizánske. Domáci po dlhých rokoch privítajú v derby Žabokreky nad Nitrou.

Zaujímavosťou je, že hoci ide o zápas amatérskych tímov, oba majú v kádroch bývalých ligistov. Mužov, ktorí okúsili chuť najvyššej súťaže.

V kádri Bošian je to Ondrej Vrábel, ktorý v najvyššej súťaži odohral v drese Nitry 37 zápasov a strelil v nich dva góly.

Za Žabokreky chytá Denis Chudý, ktorý má štarty za Spartak Trnava a Trenčín.

„Vnímame to ako veľkú príležitosť, že sa takýto prestížny zápas pred kamerami bude hrať práve u nás. Výborný nápad, pre celú obec Bošany to bude mimoriadny zážitok,“ pre Sportnet povedal bývalý ligový hráč Ondrej Vrábel.

Stretnutie má úvodný výkop v nedeľu 2. júna 2024 o 17.00 hod.

„Niečo také zažije človek možno raz za život, preto sa veľmi tešíme. Ideme si to užiť,“ dodal s 27 gólmi druhý najlepší strelec siedmej ligy ObFZ Prievidza.

Snáď nebudú mať trému...

Pre amatérskych futbalistov nie je bežné, aby hrali pred televíznymi kamerami. Najskúsenejší hráč však verí, že to jeho spoluhráčom nebude zväzovať nohy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Niké liga na dedine: Na oboch stranách budú bývalí ligisti. Výborný nápad, zhodujú sa